-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » » » » Zayıflık sebepleri ve kilo alma yolları

ads
ads
kilo almak
Birçok kişi kilolarından şikayetçidir ve kilo verebilmek için çeşitli şeyler dener. Bazıları diyet yapar, bazıları spor salonlarında ter döker. Her ne kadar daha sağlıklı olduğu öne sürülse de birçok kişi de bunun tam tersine, kilo almaya çalışır. İnce ve zayıf olmak istemeyip, kilo almak için çeşitli yollar deneyen kişiler çoğu zaman da başarılı olamaz.

Zayıflığın sebepleri neler olabilir ?

Zayıflık birçok sebebe bağlı olabilir. Bazı kişilerde bu durum sağlık açısından hiçbir sakınca yaratmazken, bazı kişilerde zayıflık nedeniyle meydana gelen problemlerin tedavi edilmesi gerekir. Zayıflığa sebep olan faktörler aşağıda sıralanmıştır:

Genetik sebepler: Anne babası da zayıf olan kişiler genellikle zayıftırlar. Bu kişilerin metabolizma hızları kalıtımsal olarak daha hızlı olduğundan, kilo alamazlar ve ince bir yapıya sahiptirler.

Aşırı fiziksel aktivite: Aşırı spor yapanlar başta olmak üzere, aşırı fiziksel aktivitesi olan kişilerin vücut ağırlıkları düşüktür. Aşırı fiziksel aktivite spor olmak zorunda değildir. Gün boyu bedensel ağır işleri olan kişiler diğer çalışanlara göre daha fazla kalori yaktıklarından daha zayıftırlar.

Hastalıklar: Çeşitli hastalıklar kişinin iştahını kapattığı gibi, yediği besinlerin vücut tarafından kullanımı da kısıtlanır. Kilosu normal olup da son zamanlarda istemeden kilo veren kişilerde guatr hastalıkları, şeker hastalığı, sindirim sistemi hastalıkları ve hatta kanser olabilir. Son günlerde istemsiz olarak kilo veren kişiler doktora başvurmalıdır. Yazının devamı
Zayıflık sebepleri

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.