-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Geniz Akıntısı Tedavisi

ads
ads

Geniz Akıntısı Nedir? Geniz Akıntısı Nasıl Tedavi Edilir?

geniz akıntısı

Genel olarak geniz akıntısı birçok insanda görülen rahatsızlıklardan biridir ve çok rahatsız edici bir durumdur.  Bu yazımızda geniz akıntısından kolay yoldan kurtulmanın yollarını anlatacağız.

Burun içerisinde bulunan bazı bezler nedeniyle belirli oranda mukus üretirler.  Ancak günde bir kaç defa üretilen mukus normal olarak kabul edilir.  Bu durum mekanizma savunmasıdır. Genel olarak çok sık olmadıkça normal durumdur aşırı durumlarda bu normalden çıkar ve hastalık durumunu alır. 

Mukusun ana işlevi burun zarlarını temizlemektir, ve hayayı nemlendirmek, yabancı cisimlerden  arınmak  ve burun geçişini nemlendirmektir olarak bilinir.. Fakat bazı zamanlarda, bilinmeyen nedenlerden dolayı  mukus normaden daha fazla üretim yapar vücutta  ve burun ile boğazın arkasındaki bazı kısımlarda birikim yapar. Bu gibi durumlarda  geniz akıntısı ya da postnazal akıntı denilmektedir. Üretilen fazla  mukus ince yakut kalın olabilmektedir. Ve kişi bundan oldukça rahatsız olur.


Geniz Akıntısı Nedenleri Nelerdir?


Bu gibi durumların bazı faktörler belirlemektedir. Sinüs, soğuk algınlığı, alerjik reaksiyonlar, gebelik ve enfeksiyonların neden olabileceği durum söz konusudur.  Bu durumda genizde akıntı, ses kısılması veya değişmesi, boğazlarda şişkinlik olarak belirti gösterir. Ancak korkulacak hiç bir durum yoktur ve bu normal olarak karşılanır evde yapabileceğiniz bazı yöntemlerle rahatlıkla can sıkıcı bu durumdan kurtulmanız mümkündür. 


Geniz akıntısı ve Mukustan Kurtulmanın Yolları


Bu tür  rahatsızlık belirtisi varsa bol sıvı tüketmek sizi rahatlatacak ve mukusun incelmesine neden olacaktır. Meyve suları ve faydalı bitki çayları ile bunu giderebilirsiniz. Yani günde 8 veya 9 barda su içmek sizler için iyi olacaktır. Suyun faydaları zaten saymakla bitmez. Aynı zamanda geniz akıntısı şikayetiniz varsa süt ürünlerini o zamanlarda kullanmayınız. 

Tuz ile gargara yapmanız geniz akıntısına çare olarak bilinir. Tuz ile gargarayı günde  2 veya 3 kere yapmanız önerilir. Bu karışım nazal pasajda saklanan aşırı mukusun temizlenmesine oldukça faydalı olacaktır.


Buhar banyosu yapın


Buhar banyosunun insan vücudu için çok sağlıklı yönleri vardır. Bu şekilde mukusları temizlemeye de yardımcı olduğu uzmanlar tarafından söylenir. Aynı zamanda daha etkili olması için buhar banyosu yaparken zencefil ve tuz ilave edebilirsiniz. 


Bitkiler ile Çözüm


Bitkiler birçok derde şifadır önemli olan doğru bitkilerle doğru zamanda uygulama yapmaktır. Kekik ve tarcın gibi bitkiler mukusun incelmesine ve temizlenmesine olanacak sağlar. Bitkiler vücutta oluşan tahrişleri önler ve rahatlamanıza neden olur. 


Zencefil ile Bal


Bal günümüzde en çok tercih edilen hem tatlı hemde tedavi özelliği en yüksek olan besindir. 

2 çay kaşığı balı temin edin  ve içine birkaç damla zencefil suyu ekleyiniz. Bu işlemlerden sonra ise  içine  az miktarda karabiber ekleyin  ve bu karışımı ısıtmanız lazım. Bu karışımın faydalı olması için günde iki kere bunu uygulamanız lazım. 

Limon ile Tedavi

Limon çok en iyi yöntemlerden biridir ve çok faydalıdır. Limon suyu içerek geniz akıntısına bir nebze olsun çare bulabilirsiniz. Limonun içinde bulunan iyileştirici özellikler ile bunun üstesinden gelebilirsiniz.

Burada anlatılanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bunlara rağmen geniz akıntısı şikayetiniz devam ediyorsa bir hekime danışmanız en mantıklısı olacaktır. 

Kaynaklar:

http://www.buzzle.com/articles/post-nasal-drip-remedies.html
http://www.buzzle.com/articles/post-nasal-drip-home-remedies.html


Bir önceki yazımız "Kanser Nedir?" kanser hakkında detaylı ve geniş bilgileri okuyacağınız kaliteli bir makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.