-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Radyasyondan Korunma Yolları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

ads
ads
Radyasyondan Korunma Yolları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

10 Madde İle Radyasyondan Korunma Yolları ve Yapmanız Gerekenler

Teknoloji çağının bizlere faydası olduğu gibi zararları da vardır. Her gün gelişen cihazlar ve bunlara bağlı olan radyasyon bizleri etkilemektedir. Örneğin cep telefonları, bilgisayarlar, televizyon, tomografi, röntgen vb cihazlar insanları radyasyona maruz bırakmaktadır. 

Bu nedenle yaşadığımız çağda radyasyondan tümüyle kurtulmak mümkün olmamakla beraber en aza indirmek için yöntemler vardır. 

1. Elektronik cihazlarınızı fişten çekin ve açık bırakmayın. Elektronik cihazlar çok radyasyon yaymaktadır. Bundan dolayı kullanmadığınız zaman fişini çekin ve tamamen kapatın.

2. Özellikle bilgisayar başında çok zaman harcayan biriyseniz radyasyona çok maruz kalıyorsunuz demektir. Bunu azaltmak için monitörü iyi seçmeniz gerekiyor. Düşük radyasyonlu monitörleri tercih ediniz.  Tüplü monitörler LCD monitörlere göre daha çok radyasyon yayar. Monitör yenileyeceğiniz zaman üzerinde "Low Radiation" yazan etiketli olanı tercih ediniz. 

3. Işık kaynağımız olan lambalarda bizlere zaman zaman zarar vermektedir. Özellikle  floresan lambaları sürekli açık bırakmayın yahut gece lambası olarak kullanmamanız önerilir.

4. Odanızda birçok elektronik eşya bulunabilir. Bunların ya tamamını yatmadığınız bir odaya koyun. İmkanınız yoksa bu cihazlar açıkken yatmayın kesinlikle fişini çekin. 

5. Elektrik ile çalışan saatler, radyo vb gibi cihazları yakınınızda bulundurarak yatmayın. Eğer bulunduracak sanız, pille çalışan cihazları tercih ediniz.

6. En çok zararı olan cihazlardan biride cep telefonlarıdır. Uzun uzun konuşmalar yapıyorsanız eğer kulaklık kullanın, kalp hizasında muhafaza etmeyin ve kullanmadığınız zamanlar kapalı olmasına özen gösterin.

7. Saç kurutma makinesi olmazsa olmazlardandır. Ancak bununda zararı vardır bu yüzden gereksiz yere kullanmaktan kaçının özellikle akşam saatlerinde kullanmayın.

8. Mikrodalga fırınlardan uzak durun. Çalışırken 1 veya 2 m uzakta durmanız gerekmektedir.

9. Traş makineleri de radyasyon yayarlar. Bu yüzden pilli olanları tercih edin. Elektrik ile çalışanları tercih etmeyiniz.

10. Her evde olduğu gibi bulaşık ve çamaşır makineleri ara ara çalışmaktadır.  Bu makineler çalışırken yakınında durmayın. 

Bir önceki konu >>   2015 Yılının En İyi Filmleri

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.