-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » GÖZALTI MORLUKARI NASIL GEÇER?

ads
ads
Gözaltı morlukları birçok kadın için en önemli problemlerin başında gelir ve kadınlar gözaltı morluklarının estetik görünümlerini bozduğunu düşünür. Kadınlar gözaltı morluklarını makyajla bile kapatamadıklarından yakınırlar. Peki bu morluklar neden kaynaklanıyor. Uzmanlara göre genetik yapı yani kemik yapısı ve et rengi gibi faktörler morlukların oluşmasında etkili. Fakat sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarda tetikleyici faktörlerdir.


GÖZALTI MORLUKARI NASIL GEÇER?

İlk olarak gözaltı morluklarınızın geçmesini istiyorsanız uyku düzeninize dikkat etmelisiniz. Çünkü uykusuz kalındığında yorgunluk belirtileri cildinizde özellikle göz kapaklarınızda ve gözaltlarınızda kendini daha çok belli eder ve gözaltlarınız moraramaya başlar.  Bu yüzden günde en az 8 saat ve düzenli olarak uyumaya dikkat edin.

İkinci olarak ise kafeinli ve gazlı içeceklerden uzak durmaya çalışın bu zararlı içecekler yerine bol miktarda su tüketimine dikkat edin. Yapılan araştırmalara göre günde en az 1,5 litre su içen bayanlarda gözaltı morluklarında büyük miktarda azalmalar görülmüştür.

Peki şimdi de bu morlukları azaltmak için doğal yöntemlere bakalım. Kullanılmış soğuk yeşil çay poşetlerini soğukken gözaltlarınıza koyun 15-20 dakikaya kadar bekletin ve sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Bu yeşil çay torbalarını düzenli olarak haftada 2 kez uyguladığınız da gözaltı morluklarınızın azaldığını fark edeceksiniz. Çünkü yeşil çay içinde bulunan doğal iltihap önleyicilerle siyah çaydan daha etkilidir.

Ayrıca soğuk kompresleri bu bölgedeki damarlardaki kırmızılığı alır. Bu yüzden buz yada soğuk kaşıkları kompres için kullanabilirsiniz. Ama dikkat edin buzu direk gözlere temas ettirmeyin.

Uzmanlara göre dengeli beslenmede morluklardan kurtulmada önemli bir yere sahiptir. Uzmanlar tuzun daha az kullanılmasını ve c vitamini içeren portakal,mandalina ve limon gibi meyvelerin tüketilmesini öneriyorlar.  Çünkü c vitamini antioksidan etkisi ile kılcal damarları güçlendirerek gözaltı morluklarının azalmasına katkıda bulunuyor. Buna ek olarak folik asit yönünden zengin besinleri tüketmeye dikkat edebilirsiniz. Ve balık yağını limon ile karıştırarak gözaltlarınıza hafifçe masaj yaparak haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Eğer bu açıkladığım bilgilere düzenli olarak uyar iseniz yıllardır hayalini kurduğunuz gözaltlarına sahip olabilirsiniz.Misafir olarak konuk olduğum için çok mutlu oldum teşekkür ederim:)

Yazar Hakkında: Sercan Nar sahip olduğu ingilizce blogları sattıktan sonra yayın hayatına moda,makyaj,bebek bakımı,nasıl yapılır,pratik bilgiler konularında özgün yazılar yazdığı türkçe blogu www.makalee.net ile blog hayatına devam ediyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.