-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Hint Yağı Nedir? Hint Yağının Faydaları

ads
ads
Hint Yağı Nedir?  Hint Yağının Faydaları
Hint yağı bitkisi geçmişten günümüze kadar insanlar tarafından kullanılan oldukça faydası olan ve her geçen gün yeni faydaları araştırmalar sonucunda ortaya çıkmaktadır. 


Hint Yağı Nedir?

Hint yağı, Sarı renkli bir sıvı olan ve hint yağının tohumlarından elde edilen soluk renkli bir sıvıdır. İçeriğinde bulunan Antiseptik özelliği sayesinde enfeksiyonlara karşı direnç göstererek tedavi edici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda antioksidan ile insan sağlığı açısından faydaları çoğalmaktadır. Bunun yanı sıra vücutta beliren iltihabi durumların düzelmesine de yardımcı olur. Hin yağının faydalarının büyük bölümü içeriğinde bulunan doymamış yağ asitlerinin bulunması nedeni iledir.

Hint Yağının Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?

Romatizmanın neden olduğu ağrıları gidermeye yardımcı olur, Hint yağı ile bu bölgelere masaj yapıldığı zaman ağrılar azalır.  Sindirim rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda kabızlığı olan kişilerde faydalı olmaktadır. Düzenli kullanım neticesinde ağrılı adet dönemlerinin hafif geçmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra beyin felci, Parkinson rahatsızlığı olan hastalara şifa olabilmektedir. 

hint yağı faydası

Hint Yağının Gözlere Faydası

Gözlerde oluşan tahriş veya dışarıdan bulaşan yabancı maddeyi çıkarmak amaçlı hint yağının damla şekilde kullanıldığı bilinir.  Göz kapaklarında meydana gelen arpacık adı verilen durumu hint yağı kullanarak giderebilirsiniz. Uygulamak için hint yağını arpacık bulunan bölgeye günde 1 veya 2 kere uygulamak yeterli olacaktır. Aynı zamanda ince kirpiklere sahip olan kişiler hint yağı ile kirpiklerini kalınlaştırabilirler. 

Cilde faydaları hakkında:

Bakteriyel enfeksiyonlara iyi geldiği için cilde faydası vardır. Cilt üllseri, kaşıntılı deri biçimlerinde ve kuru ciltler için birebirdir. Bunun yanında kış aylarında oluşan ayak bileklerindeki çatlamalara da iyi geldiği söylenmektedir. Düzenli olarak kullanıldığı zaman çeşitli bölgelerdeki çatlakları iyi eder ve gelecek zamanda oluşabilecek çatlakları da önlemede yardımcı olur.  Cilt kırışıklarına son derece etkili olduğu bilinmekte ve kırışıklıkları kısa zamanda özellikle göz çevresindeki bölümleri en iyi şekilde düzeltmektedir. 


Saçlara faydası hakkında:

Saç dökülmesine karşı önlem alır. Eğer saçlarınız çabuk dökülüyorsa hint yağı bu durumu azaltabilir veya durdurabilir. Saç dersini düzenli kullanım sonucunda enfeksiyonlara karşı korur ve kuru cildi nemlendirir. Bit ve kepeğe karşı son derece etkili olduğu da faydaları arasında yer almaktadır. Saçların daha çabuk uzaması ve saç köklerini güçlendirmesi ile bilinir. 

Badem yağı ve hint yağını karıştırarak masaj yapılması ve sonrasında uygulamayı saç uçlarına yaparak çok iyi bir şekilde yıkadığınızda canlılık ve tazelik ve daha birçok faydasını göreceksiniz. 

Hint Yağının Yan Etkileri Nelerdir?


Genel olarak yan etkisi olmadığı kaynaklarda mevcuttur. Normal düzeyde kullanıldığı takdirde herhangi bir yan etki görülmemiştir.  Fakat hamile olan bayanlar, emziren kişiler hekime danışarak kullanmalıdırlar. Fazla tüketimi sonucunda ishal, karın ağrısı ve bulantı gibi durumlar söz konusu olabilir. 


Bir önceki konumuzda "Crohn Hastalığı Nedir?" Crohn hastalığı ne analama gelir, bu hastalık kimlerde görülür, crohn hastalığı nasıl tedavi edilir, Crohn hastalığı nasıl ortaya çıkar? hakkında bilgiler verdik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.