-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Kolesterolden Kurtulmanız İçin Değerli Besinler

ads
ads
Kolesterolden Kurulmanız İçin Değerli Besinler

Kolesterol Nedir?

Bazı besinlerle vücuda girdiği gibi insanların ve hayvanların hücrelerinde bulunan yağlı maddedir. Genel olarak insan vücudu tarafından üretilir. İnsan vücudunun her bölgesinde olabileceği gibi genel olarak, kalp, karaciğer, bağırsaklar, sinirler ve beyinde daha sık görülür. 


Kolesterolü Düşüren Besinler Nelerdir?

Vücudumuz kolesterolü ihtiyacı kadarını üretir, besinlerle birlikte bu durum çoğaldığından özellikle kalp damar hastalıklarına neden olabilmektedir. Sağlığınız için kolesterolü düşüren 10 besini bilmenizde fayda vardır.

1. Kepek (yulaf)

Yulaf kepeği kolesterolü oldukça fazla seviyede düşürmektedir. Beyaz un kullanmak yerine kepek unu kullanmak kolesterolünüzün düşmesine yardımcı olacaktır. 

2. Sarımsak

Doğal antibiyotik olarak da bilinen mucizevi besin kolesterolün düşmesine % 10 - 13 oranında yardımcı olmaktadır. Gün aşırı bir diş sarımsak tüketilmesi yeterlidir.

3. Keten Tohumu

En iyi gelen besinlerin başında keten tohumu gelir.  Günde bir defa  40 gr. tüketilmesi  %15 oranında kolesterolün düşmesine yardımcı olur. 

4. Ceviz

Bilim insanlarının araştırmaları sonucu cevizin en etkili kolesterol düşürücü olduğu belirlenmiştir. Günde bir kaç tane ceviz tüketmek yeterlidir. Bu şekilde  % 5 ile 10 arası düşüş sağlanır.

5. Fıstık

Aynı şekilde  fıstığında en etkili olduğu bilinmektedir. Günde bir avuç fıstık tüketmek faydalı olacaktır.

6. Likopen

İsmini ilk defa duymuş olabilirsiniz. Aslında yabancı olmadığınız bir maddedir. Kırmızı meyveler rengini bu isimden almıştır. Çilek, karpuz ve domates gibi besinlerde likopen bol miktarda bulunmaktadır. 

7. Arpa

Arpa kolesterol düşüren besinler arasında yerini alır. % 5 ile 10 arasında kolesterolü düşürmede etkilidir.

8. Yeşil Çay

Yeşil çay birçok rahatsızlığa iyi gelen bitkilerdendir. Bundan dolayı kolesterol düşürmede etken rol oynar. Diğer besinler kadar düşürmese de (% 2 - 3) yeşil çayın faydaları saymakla bitmez. 

9. Bitter Çikolata

Çikolatanın bileşeninde bulunan kakaoda yüksek derecede antioksidan madde bulunmaktadır. Bundan dolayı kakao flavonları ve bitki sterolleri kolesterolü %2-5 oranında düşürür.

10.  Badem

Günlük bir avuç tüketilmesi kolesterolün % 8 ile 10 arası düşmesini sağlar. 


Bir önceki yazımızda "Reflü Nedir?" reflünün Sebepleri Nelerdir?, kimlerde görülür, reflü tedavi yöntemi, reflü tedavisi var mı?, reflü ve iyi gelen besinler nelerdir konumuzda detaylı bilgiye yer verdik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.