-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Selülit Nasıl Oluşur ve Nasıl Yok Edilir?

ads
ads
Selülit Nasıl Oluşur ve Nasıl Yok Edilir?
Selülit, vücutta girintili, çıkıntılı şekilde görünen cilt sorunudur. Selülit, bir yağ birikintisi değildir. En fazla görüldüğü bölgeler kalça ve bacağın üst bölgesidir. Bunun nedeni bu bölgelerin metabolizmasının, diğer bölgelerin metabolizmasına göre daha yavaş çalışmasıdır. Böylelikle bu bölgelerde şişme ve çökme görülür. Şişme ve çökmelerin etkisiyle birlikte yağ dokusu iyice kalınlaşır, dolaşımda zorluk çekilir ve selülitler ortaya çıkar.

Günümüzün en büyük şikayeti olan selülit, neredeyse tüm bayanların ortak sorunudur. Bu sorundan kurtulmanın birbirinden farklı cilt bakımı yöntemleri ve uygulamaları bulunmaktadır.

Selülitten Kurtulma Yöntemleri

  • En başta stresi hayatınızdan uzaklaştırın. Stres, selülitin en önemli sebebidir.
  • Dengeli ve düzenli beslenme selüliti önleyecektir. Buna özen göstermelisiniz.
  • Düzenli bir şekilde spor yapılmalıdır. Spor hayatımızda gerekli olan ve bir çok soruna çözüm olan ilaçtır.
  • Alkol, kola, kahve gibi kafein ve asit içeren içeceklerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Ayrıca sigara kullanımını da bırakmanız gerekmektedir.
  • Saatlerce pozisyon değiştirmeden oturulmamalıdır ve arada sırada mutlaka hareket edilmelidir.

Selülit oluşumunu engelleme yolları

Selülit her bayanın karşılaşabileceği bir cilt sorunudur. Selülit oluşumuna neden olan etmenler genetik faktörler, bazı rahatsızlıklar ve hormonsal faktörlerdir. Daha çok kilo aldığında kalça ve bacak bölümünde gelişme olan bayanlarda görülmektedir. Bunun nedeni ise bu kişilerde cilt altı ödem başlangıcının yaşanmasıdır. Sizlere bu yazımızda selülitten korunmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler vereceğiz.
  • Selülit oluşumunu engellemek istiyorsanız hareketsizlikten vazgeçin ve mutlaka en kısa zamanda spor yapmaya başlayın.
  • Beslenme alışkanlıklarınızı en kısa zamanda düzenlemeniz gerekiyor. Diyet uygulaması ya da bol protein içeren besinlerin tüketilmesi faydalı olacaktır.
  • Selülitten korunmak için sigara ve alkol kullanımdan mutlaka uzak durmalısınız.
  • Aşırı derecede kafein tüketimi selülit oluşumuna neden olan baş düşmandır. Bu nedenle günde en fazla 1 fincan kahve tüketin, fazlası selülit oluşumuna neden olacaktır.
  • Selülitten korunmak için bol bol yürüyüş yapın ve bolca su tüketmeye çalışın.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Bir bayan olarak kesinlikle katılıyorum.. harika da bir paylaşım olmaz tebrikler ve teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Naparsan yap kurtululmıyor vallaha ya .Güzel bir paylaşım denemeye gayret edeceğim..

    YanıtlaSil
  3. İyi ki erkelerde olmuoy yoksa çok uğraşırdık :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.