-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Hukuk Terimleri Sözlüğü

ads
ads
hukuk terimleri Sözlüğü
Zamanımız teknoloji çağı olduğundan dolayı aynı zamanda mobil kullanım oranı bir hayli artması nedeniyle İnternet kullanıcı sayısı eski zamanlara göre hızla  artış göstermektedir.  Buna dahil olarak firmalardan tutunda birçok alanda web siteleri açılmaktadır. İnsanlar artık aradığı birçok şeyi internetten kolayca bulabiliyor ve bilgi edinmek isteyen insanlar kaliteli siteleri siteleri tercih ederek aradıklarına kolayca ulaşabilmektedirler. 

İnsanların en çok vakit geçirdiği ortamların en başında sosyal medya platformları gelir. Ancak bu gibi yerler tamamen bilgi kaynaklı verilerin yer almadığı eğlence veya zaman geçirme odaklı olarak kullanıldığından dolayı aranılan ve en önemlisi gereken bilgiye ulaşmak isteyenler için pek işe yaramıyor. 

Geçmişten günümüze kadar  web dünyasında birçok sözlüğe denk gelmiş ve içeriği ile detaylı bilgiler edinmiş olabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere  çok farklı ve insanların belkide arayıp ancak İnternet üzerinde kurulmadan önce bulamadığı bir sözlükten sizleri haberdar edeceğiz. 

Hukuk genel olarak geniş bir kavramdır. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra bu alan içerisinde birçok mesleği elinize alabiliyorsunuz. Fakat en çok tercih edilen meslekler arasında ise avukatlık en ön plandadır. Bizlerin hukuk bilgisi yeterli derecede olmadığından, güvenilir ve gerçek kaynaklardan araştırma yaparak birçok bilgiye  ulaşabileceğimiz Avukat Gökhan Basan'ın hazırladığı hukuk terimleri sözlüğü ile tanışmanın tam zamanı. Sitenin kurucusu "Avukat Reşat Gökhan Basan"dır. Ben genel olarak sitemde kaliteli ve insanlara faydalı olacak siteleri  değerli ziyaretçilerime yaparım.  Bir süredir takıldığım ve merak ettiğim bilgilere rahatça ulaşabildiğim güvenilir bir kaynak olması nispetinde sizlere de bu sözlüğü sunmak istedim. 


Bilindiği üzere hukuk terimleri bazı durumlarda bizleri ilgilendiren kelimelerdir.  Ancak bu kelimelerin anlamlarını bilmeniz gerekir. Sözlük içerisinde birçok alanda bölümlerin olduğunu göreceksiniz. Biraz araştırma yaptığınızda daha önceden duymuş olduğunuz fakat anlamını bilmediğiniz birçok terimi öğreneceksiniz.  

Basan Avukatlık Bürosu, geniş arşivli hukuk terimleri sözlüğün kısımlarından bazıları şunlardır:

Bankacılık Hukuku
Bilişim Hukuku
Borçlar Hukuku
Çevre Hukuku
Ceza Hukuku
Devletler Özel Hukuku
Fikir ve Sanat Eserkeri Hukuku
Havacılık Hukuku
İcra ve İflas Hukuku
İdare ve Vergi Hukuku
İş Hukuku
Kariyer
Medeni Hukuk
Miras Hukuku
Sağlık Hukuku
Ticaret Hukuku
Tüketici Hukuku

Sonuç olarak hukukta olan bazı kuralları bilmek bizler için çok gereklidir. Bu sayede neyin ne olduğunu tam olarak bilip ona göre hareket edebilir ve doğru sonuçlar elde edebiliriz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.