-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Söz Var İş Bitirir, Söz Var Baş Yitirir.

ads
ads
Kesinlikle söz deyip geçmememiz lazım. Bazı sözlerin insanlar üstünde o kadar büyük etkileri var ki bu kişiden kişiye, sözden söze değişiklik gösterir.  Yerli yerinde konuşulan her söz karşı tarafa iyi etki yapar. Ve etkili konuşan kişi karşı tarafı çabuk ikna eder ve inandırır.

Söz Var İş Bitirir, Söz Var Baş Yitirir.


Fakat sert şekilde, kırıcı olarak, bağırarak çağırarak söylenen sözlerde vardır ki, o anda kavgaya sebebiyet verebilir. Karşı tarafı rencide eder ve kargaşaya meydan verir.  Yunus Emre'nin meşhur sözünü hatırlayalım:

"Söz var kese savaşı/Söz var kestire başı."

Örnek olarak birine yüklü miktarda borç verdiniz ve zaman belirdi. Ancak o kişi bazı durumlardan dolayı vereceği borcu size iade edemedi. Sizde o anki sinirle adamın karşısına geçip sen nasıl bir insansın, sözünde durmuyorsun gibi daha ağır sözler söyleyerek karşıdaki insanı sinir küpüne döndürerek olumsuzluklara yol açmış olursunuz. Borçlunun borcunu vereceği halde bile vermemesi gibi durum söz konusu olabilir. 

Sonuç olarak ağzımızdan çıkan sözlere çok dikkat etmemiz gerekir. Sözler bazen insanın ölümüne bile yol açabilir. Çok düşünüp bir söylemek ve kırmadan, incitmeden yerinde söz söylemek gerekir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

10 yorum:

  1. gerçekten güzel bir yazı olmuş sözler önemli

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsınız. Örneğide beğendim

    YanıtlaSil
  3. Söz var yüceltir, söz var bititrir.

    YanıtlaSil
  4. bahadır ateş4 Eylül 2015 11:51

    güzel bir yazı bende katılıyorum söz önemli kese savaşı....

    YanıtlaSil
  5. Sozler cok anlamli guzel bi yazi olmus

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir söz.

    YanıtlaSil
  7. o yüzden söz ağızdan çıkmadan iyice tartmak lazım

    YanıtlaSil
  8. Sözün sihirli günücü keşfettiren bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  9. çok çok anlamlı bir söz.

    YanıtlaSil
  10. sözüne güvenilir insan olmak ve söylediğin lafın arkasında durmak işte adamlık budur

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.