Varsa Hünerin, Her Yerde Vardır Yerin Atasözü ve Anlamı Hakkında.
Bilen ile bilmeyen bilmeyen aynı kategoride yer almaz. Bundan dolayı usta olan bir insan, işini ustalıkla ve o alanda kendini tamamen geliştirdiğinden dolayı her nereye giderse gitsin usta olduğu iş üzerine iş bulabilir ve kendine bir yer açıp birçok kişi tarafından tercih edilen kişi olur. Bu sayede kendine iş bulacağı gibi hayatı boyunca kimseye muhtaç kalmadan geçimini sağlar ve aç kalmaz diyebiliriz.

Bunun tam tersi olarak, hiçbir işten anlamayan, kendini geliştirmemiş, zamanlarını hep boşa harcamış tabiri caizse bir baltaya sap olamamış kişi düşünün. Kişinin gücü kuvveti yerindedir ama bir işte ustalaşmamış en azından olsa bile öğrenmemiş kişi ne yapabilir ki? Bu tip insanlar iş aramaya kalksa kolay kolay iş bulamaz. Ekmek parasını kazanmak ona çok zor olur. Toplum içinde yer almak isterse, bu insan ne yapacak? Bir iş için başvuru yaptığınızda öncelikle, işveren ne işten anlarsın veya daha önce hangi işi yaptın, hangi işte ustasın diye sorular soracaktır. Bu nedenle çoğu yerleri gezecek ve kapı kapı dolaşarak iş bulamadan geri dönecektir. Belli ki, bu kişinin bir iş bulması, yahut bulduğu herhangi bir işte sürekli devam etmesi oldukça zor bir durumdur.
Küçük yaşlardan itibaren çalışan aynı zamanda altın bileziği koluna takan kişiler düşünün; terzi, berberlik, marangoz, doktor, mühendis, öğretmen vb. gibi kişiler her nereye giderse gitsin iş bulmakta sıkıntı çekmeyecektir. Çünkü yaptıkları işi küçüklükten itibaren yapmakta ve bu işlerinde usta olmuş kişilerdir. Bu yüzden kapılar kendine kapanmayacak ve aranan adam olarak hayatının her alanında zorluk çekmeyecektir. Her nereye giderse gitsin işsiz kalmayacak ve iş yeri hazır durumda olacaktır. Aynı zamanda çevresi tarafından sevilecek ve belli bir yeri olacaktır.
Sonuç olarak: günümüzde ustalaşmış, bireylere, her çağdakinden daha çok gereksinim vardır. Hayatın toplum içerisinde yer almak, saygınlık kazanmak ve sevilen bir insan olmak isteniyorsa, erken yaşlardan itibaren başlayarak herhangi meslek dalında kendimizi geliştirmeliyiz.
Bir önceki konumuzda "Tok Açın Halinden Anlamaz" atasözünün anlamı ve özdeyişini işledik konumuza göz atarak inlceyebilirsiniz.
ads
bu kadar ince işleri yapanlara çok şaşırıyorum doğrusu sabır lazım emek lazım anlatması bile zor.
YanıtlaSilBoyle ince isleri yapanlar artik git gide azaliyor malesef
YanıtlaSilÇok haklı bir atasözü
YanıtlaSilSabır ve istek gerisi gelir.
YanıtlaSilSabır ve istek gerisi gelir.
YanıtlaSilAynen öyle çok doğru bir söz
YanıtlaSilÇok anlamlı bir atasözü anlamı için sagolun hüner Allah vergisi
YanıtlaSilAlican
bende diyorum bunu işsizlik yok iş beğenmeme var aklı çalışan işi bilen herkes işnin bulur her türlü
YanıtlaSil