-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » İshale Ne İyi Gelir ?

ads
ads
İshale sadece sık tuvalete gitme sorunu olarak bakmamak gerekir. Vücuttan ciddi derecede sıvı ve mineral çıkışı olmaktadır.İshal tedavisinde amaç kaybolanın yerine konmasıdır. Yani bol sıvı tüketmek.


İshal vücudun hastalığa veya gereğinden fazla alına maddelere verdiği tepkidir. Bu doğal sürecin önü kesilmemeli, sadece kaybedilen geri kazanılmalıdır. Büyüklerin hayatını olumsuz etkileyen ishal bebek ve küçük çocuklarda ise ihmal edildiğinde ölümcül özellik kazanır. Dünyada bebek ölümlerinin ishalden kaynaklandığını biliyor musunuz ? Bu sebeple bebek her dışkı yapışında veya kusmasında ona su-tuz-şeker karışımından verilmelidir ki su ve enerji ihtiyacı karşılansın. Bunun hazırlaması kolaydır, hazırını eczanelerde aramanıza gerek yok.

Bir litre suya bir yemek kaşığı şeker ve sadece bir çay kaşığı tuz ilave edip karıştırınız. Bebeğe bundan veriniz, ishal kesici ilaç kullanmayınız.

İshalken beslenme de önemlidir. Pirinç lapası, patates püresi, havuç gibi besinler hem midenizi bulandırmaz hem de ishal tedavisine yardımcı olur. Yoğurt her öğünde tüketilmeli, bol su içilmelidir.

İshal ile birlikte baş ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler de ortaya çıkabilir. Yüksek ateş olursa doktora gidilmelidir.

Meyve için muz ve elma idealdir. Bir de şeftali ishale iyi gelir. Diğer çoğu meyve ishali azdırır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Teşekkürler hemen deniyorum

    YanıtlaSil
  2. Faydali bir konu olmus tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Kola iyi geliyor doktorlar bile oneriyor.

    YanıtlaSil
  4. Diş için antibiyotik hapları bende ishal yapıyor malesef zaten ilaçın en etkili yan etkisiymiş. Böyle bir durum olursa muz ve elmayı denicem.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.