-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner.

ads
ads

Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner Atasözü ve Anlamı

Yapılan herhangi bir iş ne olursa olsun yanlış olsa bile ne pahasına olursa olsun geri dönülmeli, yanlışlık derhal düzeltilmelidir.

Bu atasözünün özü şu şekilde anlatılabilir. Sonuçta atalarımız yaşantılardan yola çıkarak sözleri söylemişlerdir. Ve her bir sözün bize çok faydası ve ince düşünmemizi sağlar. Bunu açıklamak gerekirse:  Eski zamanlarda bir insanın Bağdat'ta bir işi varmış. Bu zamanda ki  gibi teknoloji hiç gelişmemiş, uçak, tren, araba gibi vasıtalar yokmuş. Buna nazaran Bağdat çok uzak yer olarak kalmaktadır. Ya bir deve, at, eşek veya yaya olarak oralara gidebiliniyordu. Bu kişide bir vasıtayı seçerek gitmiş.  Ata binmiş, günler geçmiş, haftalar geçmş ve sonunda ayın sonlarında Bağdat'a varmış. O zamanki en yüksek mevkideki bir memura elindeki evrakları göstermiş: Memur, "senin işin yanlış olmuş" diye geri çevirmiş.. Adam çaresiz bir şekilde o yol yorgunluğu ile tekrar geri dönmek zorunda kalmış. 

Yanlış Hesap Bağdat'tan Döner.


Buradaki verilen örnekte görüldüğü gibi yapılan yanlışlık her türlü zorluğa karşı düzeltilecektir. Aslında yapılacak işi yanlışsız yapmaya çalışmak en iyisidir. Yanlışlığı görmek, anlamak için illa uzak yerlere atasözünde belirtilen Bağdat'a gitmeye hiç gerek yoktur. Eğer ki bilinmiyorsa, bir bilene sormak veya danışmak en doğrusu olur bu sayede ise yanlışlık yapılmaz. 

Bir önceki atasözü ve özdeyişinde "Yalancının Evi Yanmış, Kimse İnanmamış" anlamı ve açıklamasını yaptık. Konumuzu inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. bu sözü kendi ülkemize uyarlarsak yanlış hesap ankara dan döner şeklinde olması çok olası.

    YanıtlaSil
  2. aynen öle bi yalnış bi hesap varsa kesin eninde sonunda ortaya çıkar

    YanıtlaSil
  3. bahadır ateş9 Ekim 2015 14:57

    bir yanlış bin yanlış doğursa da döner mi?

    YanıtlaSil
  4. Atasozunu cok guzel anlatmissin eline saglik

    YanıtlaSil
  5. Güzel yazı teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel aciklamissin eline saglik

    YanıtlaSil
  7. Egri oturup dogru dusunun, tartin bicin oyle baslayin bir ise. Boylesi daha saglikli

    YanıtlaSil
  8. iyimiş gerçektende

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.