-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Hayatın Anlamı (Deniz Taşkan)

ads
ads
Ve güneş yeniden doğar. Yarı ölümden uyanırsın, ve aksini yaşamaya başlarsın.
Yani HAYATI...

Bir güneşin doğuşunu izlemek, yağan yağmurda kollarını bütün dünyayı saracakmış gibi açıp damlaların yüzüne vuruşu, balkondan dışarıyı izlerken kuşların masmavi gökyüzünde uçuşları sana hayatın tadını verir. Bir kelebeğin etrafında uçması, bir arının bal yapma görevini yerine getirmesi için bir çiçekten diğerine konması, kedilerin birbirlerine bakıp "mır mır" lamaları sana hayatın tadını verir. İnsanların "Bismillah" diyerek dükkan kepenklerini kaldırmaları ve diğer komşu esnaflara " -Hayırlı işler, bol kazançlar" demesi sana hayatın tadını verir. Annelerin evlatlarını okula götürmesi, sabah namazını camii cemaatiyle kılan amcaların, dedelerin kıraathanelerde birbirleriyle ettikleri muhabbet sana hayatın tadını verir.

Hayatın Anlamı (Deniz Taşkan)


Bir kaldırım taşının arasından çıkan bir oy ya da çiçek sana hayatın tadını ve o tadını aldığın hayatın başka bir alemde de devam edeceğini bilmenin tadını verir. Masmavi bir gökyüzü, kıpkırmızı bir güneş ve parçalanıp dağıtılmış bulutlar, sana sanatkârını ve ve o sanatkârı bilmenin tadını verir. Kendini bilmeyen, seni bilmeyen ağaçların "-Haydi alın ve yiyin" diyerek elleriyle(dallarıyla) ikram ettiği nimetlerin aslında kimin ikram ettiğini bilmek, sana hayatın tadını verir. Hiç yoktun ve var edildin ve bu kainat zerreden şemse kadar senin emrine, hizmetine verildi. İşte bu nimetin farkında olmak sana hayatın tadını verir. Kainattaki herşey Allah'ın ayetleridir, 'O' nun esmasından cüz-i ler taşırlar.

Onlardan Allah'a giden yolu keşfetmeye bak. Sanatlarda sanatkârı gör, görmeye çalış. Yoksa bu hayatın başka türlü tadını alamazsın. Dünyanın en iyi siyasetçisi olur siyasetini de yapsan, dünyanın en iyi yazarı olup kitabını da yazsan, dünyanın en zengin insanı olup en iyi dünya mallarını da kullansan, bunlardan ancak zahiri ve geçici tatlar alabilirsin. Eğer Allah'ı bulma yoluna ve onun verdiği tadı almaya çalışmıyorsan, sen hayatın asıl tadının, hakiki baki lezzetinin farkına varamamışsın kardeşim.

Geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.

Amin.

SELAM VE DUA İLE

Bir önceki yazıyı okumak için "Aşk" isimli yazıya göz atabilirsiniz.

Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Hocam yazı var ya tek kelime ile harika olmuş insanlar bazı şeyleri yaşamadan ,onları kaybetmeden hayatın ve onların anlamını kıymetini bilmiyor

    YanıtlaSil
  2. ya çok acısını çekeriz hayatın ya da çok fazla keyfini süreriz.

    YanıtlaSil
  3. Yazı gayet güzel olmuş kaliteli makale yazmak bu olsa gerek...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.