-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi

ads
ads
Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

·         1 litre süt
·         1 su bardağı irmik
·         1 su bardağı şeker
·         1 yemek kaşığı kakao (tepeleme )
·         1 paket bitter çikolata ( 80 gramlık )
·         1 paket vanilya
·         Hindistan cevizi topları için:
·         1 paket toz kremşanti
·         1 çay bardağı soğuk süt
·         Aldığı kadar hindistancevizi (200 ml ‘ lik bardakla yaklaşık 2 bardak)
·         İsteğe göre ceviz, fındık vs
·         Sunum önerisi:
·         Çikolata sos

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifinin Yapılışı

Öncelikle hindistancevizi toplarını hazırlamak gerekiyor. Bunun için kremşantiyi bir bardak soğuk süt ile çırparak koyulaşmasını sağlıyoruz. İçine yavaş yavaş hindistancevizi ekleyerek, kaşık ile karıştırıyoruz. Elle karıştırmanızı tavsiye etmeyiz çünkü kremşantinin yapısı bozulacaktır. Yuvarlayabileceğiniz duruma geldiğinde karıştırmayı bırakın ve elinizle şekil verin. Hazırladığınız hindistancevizi toplarını irmik muhallebisini hazırlayana dek dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.


Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi


İrmikli muhallebi yapmak için ise, tencereye kakao, vanilya, şeker, irmik ve sütü ekleyin ve kaynamaya başlayana dek devamlı olarak karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısarak, birkaç dakika daha pişmesini sağlayıp, ocağı kapatın. Parçalara böldüğümüz bitter çikolata ve ceviz, fındık ya da fıstığı da ekleyerek, çikolata eriyene dek karıştırıyoruz. Kalıbı tereyağı ya da margarin ile yağlamak gerekiyor, eğer silikon kalıp kullanacaksanız ıslatmanız yeterli olacaktır, muhallebinin bir bölümü boşaltın. Hazırladığımız ve dolapta bekleyen hindistancevizi toplarını da yerleştirerek üzerine geri kalan muhallebiyi güzelce yayın. Oda ısısına gelen tatlıyı buzdolabına kaldırın ve soğuduktan sonra kalıbından ters çevirip, çıkartın. Üzerine çikolata sosu gezdirin ve sunmaya hazır edin. Bardak ölçüsü yaklaşık olarak 200 ml'lik. Verdiğimiz tarifteki süt miktarı da bir su bardağına yakındır. Dolayısıyla kullanılan hindistancevizi miktarı da artıyor. Siz de isterseniz üstüne beyaz çikolata sosu deneyebilirsiniz. O da çok şık ve lezzetli olacaktır. Şimdiden herkese afiyet Olsun.

Bir önceki yemek tarifi konumuzda "çikolata kaplı hindistan cevizi" tarifinin hazırlanışı, içine ekleyeceğiniz gerekli malzemeler ve yapılışı şeklinde detaylı bir yazı hazırladık. Konumuza giderek ilgili içeriği gözden geçirebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Bu irmikli tatlilar cidden cok guzel oluyor ama irmik helvasini guzel yapani bulmak daha zor

    YanıtlaSil
  2. Simdi olsaydi soyle soguk soguk, uzerine de bir top vanilyali dondurma koyduk mu tam super olur

    YanıtlaSil
  3. Tarifi denedim çok güzel fakat beyaz cikolata sosu da dökünce çok ağır oluyor..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.