-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » musallat.exe virüsü nedir?

ads
ads

musallat.exe virüsü hakkında, musallat.exe virüsü nasıl temizlenebilir? Musallat.exe virüsü nedir?

Virüsler başımızın belası olmaktan geri kalmıyorlar. En çok denk gelinen virüs ise musallat.exe virüsü olarak isimlendirilmiştir. Bu virüsü nasıl temizleriz. Detayları konumuzu takip ederek öğrenebilirsiniz.


Bu virüs bilgisayarınızda görev yöneticisini engelleyen bazı işlemleri yapmanız engel olan tehlikeli virüslerden birisidir. Aynı zamanda bazı kullanıcılar tarafından temizlenmekte zorluk çektikleri vakidir.  "musallat.exe virüsü" genel olarak USB bellekler ile bilgisayarınıza bulaşan virüstür. Bu bellekler türlü türlü bilgisayarlara takıldığından içinde virüsü barındırır. Eğer iyi bir antivirüs programınız yoksa bu virüsü algılamaya bilir ve bilgisayarınıza sızabilir. 

musallat.exe virüsü nedir?


Adı geçen bu virüs  truva atı niteliğinde olan bir cins virüstür. Yani buna Trojan.Xema adı ile de anılmaktadır.


"%AppData%\Declare.ini %AppData%\MusaLLaT.exe yolları altındaki dosyalar ile sisteme bulaşır. Musallat.exe dosyasının boyutu 132608 byte'tır."

Eğer bilgisayarınızda iyi derecede olan bir antivirüs varsa musallat.exe virüsünü kolayca temizleye yardımcı olur. Eğer virüs programı işe yaramıyorsa başka yöntemler ile bunu halledebiliriz. 

musallat.exe virüsü temizlemek için yapmanız gereken adımlar:

1. İlk olarak bu bağlantıdaki "RogueKiller Nedir? RogueKiller Nasıl Kullanılır?" isimli dosyayı indirmeniz gerekir.  İndirmeniz için Tamindir program sitesinin orjinal linkini
kullanın http://www.tamindir.com/roguekiller/

Bu programı indirdikten sonra açın ve taramayı başlat bölümünden taramayı gerçekleştirin.

2. olarak indirmeniz gereken program ise "Dr.Web CureIT 9.0" indirin aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz veya programın ismini yazarak istediğiniz yerden indirebilirsiniz. Ancak size önerimiz tamindir sitesinden indirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

indirme bağlantısı:  http://www.tamindir.com/drweb-cureit/  programı açtıktan sonra gerekli işlemleri yapınız.  programın kullanımı basittir. Biz konumuzda kullanımı hakkında burada bilgi vermeyeceğiz.

3. olarak bu programları bir klasöre kaydedin.

4. olarak tüm linkler tarayıcınızda açık olması lazım.

5. olarak bilgisayarınızda çalışmakta olan tüm programları kapatınız.

6. olarak RogueKiller yazılımını  çalıştırın. RogueKiller çalıştırıldığında bilgisayarınızda aktif çalışan uygulamalar tamamen taranacak, kayıt defteri de dahil hepsi  kontrol edilecek ve muhtemel şüpheli zararlı işlemlerin listesi karşınıza gelecektir.

7. ve son olarak indirmiş olduğunuz "Dr.Web CureIT" programını çalıştırarak taramayı gerçekleştirin ve virüslerin temizlenmiş olduğunu fark edeceksiniz.   

Eğer bilgisayarınızda herhangi bir antivirüs programı yoksa ücretsiz olanlardan indirip kullanmanız bilgisayar sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. 

Genel olarak ücretsizler arasında avast antivirüs ön planda yer alır. Ve bilgisayarınızı kasmamasını istiyorsanız Microsoft'un ücretsiz antivirüs programını kullanabilirsiniz. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. musallat temeli folder.exe virüsü, windows'unuz lisanslı ise windows defender var onu kullanın.

    YanıtlaSil
  2. Antivirüs programları yetersiz kalıyor bence arz talep meselesi

    YanıtlaSil
  3. Antivirüs programları yetersiz kalıyor bence arz talep meselesi

    YanıtlaSil
  4. benim bu virüslerden başım dertte. Nasıl giriyor bilgisayara anlamış değilim. o kadar dikkatki olmama rağmen.

    YanıtlaSil
  5. dr.web programı lisans istiyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.