-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Hıçkırık neden olur ve nasıl geçer?

Hemen hemen her insanın ara sıra yaşadığı durumdur hıçkırık tutması. Genel olarak yemeklerde ve sonrasında aynı zamanda o anda da ortaya çıkabilir. Çok hızlı yemek yiyenlerde de gözükebileceği gibi normal durumlarda da hıçkırık oluşabilir. 

Hıçkırık Neden Olur?


Hıçkırık, diyafram kasının kontrol dışı ve aniden kasılması nedeniyle ortaya çıkar. Diyafram nefes almamızda en önemli rolü oynar. Diyafram kasının ara ara kasılması nedeniyle aniden ve ansızın içimize nefes çekme şekli ile kendini gösterir ve hık hık diye ses çıkarmanıza neden olur. Bu can sıkıcı durum olsa da bazı yöntemler ile bunu gidermek mümkündür.


Hıçkırık Nasıl Geçer?

Eğer çok uzun süre hıçkırık devam ediyorsa aşağıdakileri yapmanızda fayda vardır. Yok eğer kısa süreli ve kendiliğinden geçiyorsa pek bir şey yapmanıza gerek yok.

* Çay kaşığına şeker koyun ve ağzınıza atın ve o anda erimesini bekleyin ortalama 4 - 5 saniye sonra üstüne su için ve hıçkırık geçmiş olacaktır. 

* Sirke ve su bu ikisini karıştırıp için, bunun miktarı ise sirke yarım çay kaşığı olması yeterli olacaktır.

* Limon. sadece hıçkırık için değil sağlık için çok önemli yeri vardır. Burada şuan limonun faydalarından bahsetmeyeceğiz. faydalarını okumak için >> Limon Suyu faydaları konumuza gidiniz. Hıçkırık giderilmesi için limonlu su içmeniz iyi gelecektir.

* Soğuk suyunda iyi geldiği söylenmektedir. Aynı zamanda nefesinizi belli bir süreliğine tutun bırakın. 

Genel olarak hıçkırık insanlarda pek uzun sürmez yarım saat kadar süre içinde kendiliğinden geçtiği görülse de bazı kişilerde gün boyu bile sürebilmektedir. Bu şekilde uzun süreli hıçkırığa tutulduysanız yukarıdaki işlemler faydalı olacaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Soğuk su ve nefes tutma olayı işe yarıyor yani en azından bende.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar derin bir nedes alıp elinizin baş parmağını bükerek içinden 15-20 saniye kadar sayın ve ondan sonra nefesinizi bırakın işe yarıyor.

    YanıtlaSil
  3. Nefes tutmadan başka alternatiflerinde olduğunu bilmek güzel oldu bundan sonra diğer yöntemleride deniyeyim.

    YanıtlaSil
  4. Ahmet Mangırcı Polatlı22 Mart 2016 23:22

    Hıçkırık bazen bir geldi mi gitmek bilmiyor, gözlerim yaşarana kadar sürüyor, özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde tutulduğum seri hıçkırık krizinden çıkmak için denemediğim yol kalmadı

    YanıtlaSil
  5. hıçkırık çoğu kişi tarafından küçümsenir fakat ciddi bir sorundur bu yöntemler ile geçmeme durumunda hekime, hatta acile kadar gidilmelidir. Çünkü bu sebepten ciddi rahatsızlık habercisi olup önemsemeyip sıkıntı yaşayan tanıyorum ben...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.