-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » İnsan Nasıl Sevmeli (Deniz Taşkan)

ads
ads

İnsan sevmeli.

Sevmenin hakkını vererek sevmeli. Harama düşmeden sevmeli. Bir sevgiliyi razı edicem derken diğer sevgilinin rızasından uzaklaşmadan sevmeli. Gecenin bir vakti güzelliği apaçık ortada olan bir ay gibi sevmeli. Zifiri bir karanlıkta parlayan bir yıldız gibi sevmeli. Göğü ötelerin ardına kadar kaplayan bulutların ardından yağan yağmur gibi sevmeli. Bir neyzenin ney'ine olan muhabbeti gibi sevmeli. Sokakların lambaları, masalların kaf dağını, karıncaların rızkını arayışı gibi sevmeli.

Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar,
demişti üstad Necip Fazıl Kısakürek.

İşte böyle sevmeliydik. Şu dünyada hangi şeyi düzgün yaptık ki sevmeyi yapalım. O da elimizde perişan oldu, heba oldu gitti. Kıymet bilmezliklerimizin içine birde sevgiyi koyduk. Ziyan ettiklerimizin haddi hesabı yokken birde sevgiyi ziyan ettik.


İnsan Nasıl Sevmeli (Deniz Taşkan)


İnsan sevecek, hep sevecek, daima sevecek. Sevmeyi bıraktığımız gün insanlığıda bıraktığımız gündür. Sevmeyenden ümit beklenmez. Siz siz olun hep sevin. Bilirim insanın sevmesi uçurumdan düşmekten farksızdır. Sonuna kadar düşmeliyiz o uçurumdan. Korkmayın o uçurumun sonu bir gönüle çıkacaktır.

Korkma gönül, korkma sen
Her gece sabah olur
Her doğan gün kocayıp
Koca bir ziyan olur
Al ki dizginlerini
Eline küheylanın
Yoksa yollar dönülmez
Koca bir Serab olur.


Ahmet Günbay Yıldız


Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. çok güzel bir yazı okudum heleki üstad Necip Fazıl Kısakürek. 'in dizeleri çok etkileyici

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.