-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Secdede Topukların Durumu

ads
ads

Namaz Kılarken Secde Esnasında Topuklar Birleştirilmeli mi?

secdede ayakların durumu secdede topukları birleştirmek secdede topuklar secdede topuklar birleşir mi secdede topuklar birleştirilir mi?

Allah'ın Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla konumuza başlayalım. Namaz Müslümanların mutlaka yapması gereken ibadetlerin başında gelir. Bu yüzden namazı dosdoğru kılmak için yeterli bilgileri edinmek gerekir. 

Secdede Topukların Durumu


Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de namazı dosdoğru kılmamız gerektiği Allah Teala tarafından bize emredilmiştir. Bundan dolayı namaz esnasında gerektiği gibi ve en güzel şekilde huşu ile eda etmek gerekir. Bunun içinde namaz esnasında kıraat, rüku, secde durumlarında nasıl ve ne yapmamız gerektiğini de mutlaka öğrenmemiz gerekir.

Bu konuyu yazmamızın sebebi en önemli sebebi ise namazda secdede topukların birleştirilmesi mi birleştirilmemesi husus ön plandadır. Bundan önceki konumuzda "Namaz Kılarken Parmaklar Nasıl Olmalıdır?" isimli konuya değinmiştik.

Secde bizlerin Allah'a en yakın olduğu andır. Ve bu durumda en iyi şekilde parmak uçlarımızda dahil her yönümüz kıbleye bakması lazım. Bu sebeple secde esnasında ayak parmakları iyice bükülerek öne doğru yani secdeye doğru olması en doğru olanıdır. Belli rahatsızlıklardan dolayı bunu yapamayanlar olabilir. Bu yüzden onlarınki özür kabul edilir. 

Bu zamana kadar birçok araştırma yaptım. Ancak bazıları secdede topukların birleştirilmesi sünnet derken, bazıları bid'at demektedir. Bazıları ise hem birleştirebilirsin hemde normal olarak araları bir karış veya 4 parmak aralığında açık olabilir denmektedir.

Gerçekten bu işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ve bu yüzden çok sağlam kaynaklar ile bu konuyu irdelememiz lazım. 

Uzun araştırmalar çok değerli büyük hocalarımızda aldığımız bilgilere neticesinde secde esnasında topukların birleştirilmesi doğru değildir. Yani secde anında ayaklar açık olacak. Topukların birleştirilmemesi gerektiğini sadece bir kişi ile iştişare yaparak değil birden fazla kişi ve bu konuda çok bilgili ve icazetli hocalarımızdan edinerek doğru olanı söylemeyi kendimize borç bildik.

Sonuç olarak secde anında ayaklar veya topuklar birleştirilmeyecektir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Namaz kılmak ibadetin en önceliğidir. Bu yüzden namaz kılarken nasıl kılınmasından ziyade hangi hareketlere dikkat etmeliyiz buna bakmak gerek. Namaz insana huzur veriyor. Allah hepimizi affetsin.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.