-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İmanın Temel Esasları

ads
ads
İmanın temel esasları altıdır. Bir kimsenin mümin olabilmesi için bu esasları hepsini kabul ve tasdik etmesi gerekir: Rasulullah (s.a.v) Efendimiz'e iman nedir? diye sorulunca şu cevabı vermiştir. "İman, Allah'a, Allah'ın meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe hayır ve şerrin kaderle olduğuna iman etmendir." (14)

Dinin temeli iman olduğu için imana ait ölçüler iyi bilinmelidir. Akaid kitaplarının yaptığı şey, mümine ölçü öğretmek ve iman nasıl muhafaza edilir onun yolunu göstermektir. Ondan sonrası kalplere kalır. Her kalbin aşkı, anlayışı, alışı, bakışı, yanışı, yalvarışı ayrıdır. Onun için, iman edilecek esaslar aynı iken, iman dereceleri farklı farklıdır.


İmanın Temel Esasları


Bütün iman esasları, Allah Teala'ya imana dayanır. Allah'ın salat ve selamı hepsinin üzerine olsun bütün Peygamberler alemlerin Rabbini tanıtmak için gönderilmişlerdir. Hepsi insanlara O'nun zatını, isimlerini, sıfatlarını, fiilerini güzelce tarif etmişlerdir. Bunun için Allah'a iman birinci sırayı alır. Şimdi bu konuyu genel hatları ile ele alacağız.


14: Buhari, İman 38; Müslim, Tirmizi, Ebu Davud

Kaynakça:

Yazar: Dr. Dilaver Selvi

Ehl-i Sünnet İnancı -  [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.