-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İnancın Önemi

ads
ads
İnsan, ruh ve bedenden oluşan bir varlıktır. Bedenin gıdaya ihtiyacı olduğu gibi, ruhun da gıdaya ihtiyacı vardır. Nasıl ki beden belirli oranda gıda almak zorunda ise aynı  şekilde ruh da sağlam ve şüpheden arınmış bir inanca sahip olmak zorundadır. Zira ruh, ancak sağlam ve şüphelerden arınmış bir imana sahip olmakla mutmain olur, huzura erer.

İnancın Önemi


"Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzura kavuşur" (Ra'd 13/28) ayeti kerimesi bu hususa delildir.

İman insanı itaate ve ibadete götürür. Samimi ve sağlam bir inanç, insanı yalnızlıktan kurtarır ve yüce Allah ile beraber olmasını sağlar. Bu da onun cennete girmesine vesile olur. İmanın bu faydası bile insan için yeter de artar. Zira Allah'ın varlığına  ve birliğine iman eden bir kimse, her türlü çabayı gösterir, gereken önlemlerini alır ve ümitle neticesini bekler. Sonuç istenildiği gibi çıkmazsa bile isyan etmez, sabırla tahammül eder, bu durumun kendisi için hayırlı olduğunu düşünür. Oysaki sağlam bir imana sahip olmayan bir kimse sabırlı davranamaz, zorluklara karşı göğüs geremez, çareyi başka şeylerde arar, yanlış yollara başvurur. Bu durum onu çıkmaza sokar, artık nefsi ile baş başa kalır. 



Yazar: Muhammed Mübarek Elhüseyni

Ehl-i Tasavvuf [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. İnanç allaha tam teslimiyet çözümü olmayan çoğu şeyin tedavisidir. İnsanın başına gelenlerden sonra intihar gibi kendine zarar vermesi tamamen inanç eksikliğinden kaynaklıdır

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.