-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ehl-i Beyt'i Sevmenin Fazileti

ads
ads
Ehl-i beyt, Hz. Peygamber'i (s.a.v) seven ona iman eden, yolundan giden her için sönmeyen nur, sonsuz fazilet ve muhabbet kaynağının ifadesidir. 

Ehl-i Beyt'i Sevmenin Fazileti


Müslümanlar, ilahi vahyin bu mübarek ismi andığı zamandan beri bu şanlı isimle tanışmışlar, gereken ilgi ve alakayı göstermişlerdir. Onların sevilmesi ve gözetilmesi hususunda kaynaklarda pek çok hadise rastlamak mümkünüdür. Resulallah (s.a.v) Hz. Ali'ye (r.a) hitaben,

"Ya ali, seni ancak mümin olanlar sever, sana ancak münafıklar buğzeder" (41) buyurmuştur.

Allah Resulü (a.s.v.), Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (radıyallhu ahhüm) için,

"Bunlar benim evladımdır; evladımın çocuklarıdır. Allahım! Ben onları seviyorum, sen de sev. Allahım, onları sevenleri de sev!" (42) diye etmiştir.  Diğer bir hadiste ise şöyle buyurmuştur:

"Rabbim bana, Ehl-i betim içinde kim Allah'ın birliğini ve benim peygamberliğimi kabul ederse ona azap etmeyeceğini vaat etti." (43)

Kaynaklar:

41: Müslim, İman, 131, Tirmizi, Menakıb, 20, Nesai, İman, 19.
42: Tirmizi, Menakıb, 50
43: Hakim, el-Müstedrek, 3/150

Yazar: S. Mübarek Erol

Kurtuluş Gemisi - ehl-i beyt [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. ümmeti muhammet tevekkülb edilmesi Allah yolunda doğru bir şekildr gitmenin faziletini brakmamak

    YanıtlaSil
  2. Allaha bin şükürler olsunki iyiki müslümanız ve peygamber ümmmetiyiz. Ama ne kadar müslamanlık yaşıyoruz o belli değil. O kadar çok müslümanları katlediyorlarki müslümanlar ses çıkaramıyor..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.