-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » PornClub virüsü nedir? Bu virüs nasıl temizlenir?

ads
ads

PornClub ya da PronClub ismi adı altında sızan virüsü nasıl temizlerim?

Android cihazlara bulaşan tablet ve mobil kullanıcıları olumsuz etkileyen PornClub virüsü hakkında ve temizlenmesi.


Virüsler her türlü başımızı ağrıtmaya devam ediyor. Her zaman yeni yeni virüsler ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte bu virüslerden kurtulmanın yolları vardır. Bunu yazının devamının da anlattık.

PornClub virüsü nedir? Bu virüs nasıl temizlenir?


Bu virüsün teknik ismi Android Dropper olarak bilinmektedir. Bu virüsün tablet ve android cihazlarınıza bulaşma nedeni "9Apps" isimli bir uygulama ile cihazınıza sızmaktadır. Fakat bu uygulama kötü bir yazılım olduğundan dolayı el ile kaldırmak mümkün olmuyor. Mobil cihazınızda uygulamalar bölümüne baktığınız zaman kaldırma bölümünün pasif olduğunu göreceksiniz ve bu yüzden normal bir şekilde kaldırmak çok zor. Ancak aşağıda anlattığımız yöntemler ile bunu kolayca halledebileceksiniz.

Biraz PornClub virüsü hakkında bilgiler edinelim:


Bu android cihazlarınıza, telefon, tablet vs... Yerleştiğinde otomatik olarak ekranda kitlenme, donma ve bununla birlikte sizden habersiz dosyalar indirmeye çalışıyor. Bunun haricinde en tehlikeli olan cihazınızı ele geçirmesi yani yetkilerin onda olması durumu söz konusudur.

PornClub virüsünü temizleyelim


Temizlemek için ilk olarak telefonunuza root yapmanız gerekmektedir.
Root işlemini tamamladıktan sonra  virüs taraması yapmayı ihmal etmeyiniz. 
Bunun için size önereceğimiz en iyi  tarama yazılımı olarak Google Play Store üzerinden idnrebileceğiniz gibi bu bağlantıyı kullanabilirsiniz  "http://www.apkhere.com/down/com.avast.android.mobilesecurity_4.0.7884_free"
Programın ismi "Avast Mobile Security" bu yazılımın kurulumunu yapın ve tamamlayın.
Daha sonra kurmuş olduğunuz avast programını çalıştırınız. 
Tarama işlemini başlatmadan önce yazılımın kendini tamamen güncellemesini beklemeniz lazım
Arayüzde göreceğiniz  gibi virüs tarayıcı kısmı bulunmaktadır. Bu bölüme geliniz ve uygulamaların taranacağı bölümün aktif olduğuna dikkat edin.
Ve bu adımda  taramayı çalıştı butonuna basınız
Bu tarama biraz  zaman alabilir biraz bekleyiniz avast bu virüsü mutlaka bulacaktır ve ve karşınıza uyarı çıkacaktır. Sorunları  çöz veya  tümüne  çöz kısmına  dokunarak temizleme işlemine devam ediniz.
Bu virüsün bir truva atı olduğunu size gösterecektir. 
Tümünü çöz + Evet bölümüne dokununuz.
Daha sonra android cihazınızın yöneticiliği karşınıza açılacak ve burada yapmanız gereken tek şey "etkinliğini kaldır" bölümü var ona dokunmanız yeterli.
Ve bu aşamalara kadar geldiğinizde  sorunsuz şekilde işlem devam ediyorsa sizi sevindirecek bir yazı belirecek karşınıza çıkan ekranda 'yok edilmektedir' yazını göreceksiniz.
Ve yapılan bu uzun gibi görünen aslında kısa olan uygulamaların en sonunda "PornClub"  uygulamasını kaldırmak istiyor musunuz? diye soru yöneltecek ve sizde TAMAM diyerek işlemi sonlandıracaksınız. 

Bu sayede  PornClub  virüsü  temizlenmiş olacaktır. Biraz zor  gibi görünse de aslında kolay olan temizleme işlemi sırasında  bu adımları atlamamanız gerekecek.  Truva atı virüsleri android kullanan kişileri oldukça olumsuz etkileyen bir virüs ve tehlikeli olanıdır. Bazı programlar bunu temizlemeye yetmiyor bu yüzden en iyi temizleme aracı olarak size sunduğumuz "Avast Mobile Securiy"  yazılımını kullanmanız en uygunudur.ç

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Bu virusleri cikaranlar iyi beddua aliyorlar yani adam gibi iletisim kurmamiza da izin vermiyorlar yani

    YanıtlaSil
  2. Ben bir uygulama indirmeden önce puanına ve indirilme sayısına bakıyorum. Ayrıca apk olarak indirme yapılmaması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu virüsü bilmiyordum. Öğrendiğim iyi oldu. Ben bu tarz virüsleri antivirüs şirketlerinin müşteri kazanmak adına çıkardığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. bu lanet virüsü yeniden yazılım atmadan sağlıklı bir şekilde temizleme şansımız hiç olmamıştı üsteki yöntemi hiç denemedim en kısa zamanda uygulama ile teyid edicem

    YanıtlaSil
  5. Her gün yeni bir virüs çeşidi türüyor ve her gün bunları temizlemek için yeni anti virüsler üretiliyor. Bu pornclub virüsü benim tlfnuma da bulaşmıştı. Sonunda nasıl temizleyeceğimi öğrendim.

    YanıtlaSil
  6. Çok lanet bir virus diyebilirim o derece.İnsanlar sizi yanlış anlayabiliyor benimde facebook ve twitterima bu şekilde bir virus bulaşmıştı herkeze +18 linkler falanatmış,baya bi dayak yiyordum :))

    YanıtlaSil
  7. bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.