-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Bekarlık Sultanlık mıdır?

ads
ads
"Bekarlık sultanlıktır"  sözü batı kaynaklı bir anlayışı temsil eder. Batıda bekarlar istediği gibi yaşar, kimseye vermezler. Müslüman her hareketinde Allah'a hesap vereceğinin şuurunda olmalıdır.

Eşler birbirini tamamladığı müddetçe güçlü olurlar. Birbirlerine zıt  tavır takınırlarsa ikisi de zayıflar. Bir bütünün iki parçası olan kadın ve erkek bir araya gelirse çok güçlü olacaklardır. Evliliğin şekli ne olursa olsun taraflar, "Ben yarım insanım. Evlilikle bütünleşecek, güçlü ve üstün olacağım" diye düşünmelidir.

İnsan,  yalnız yaşayacak şekilde yaratılmamıştır. Bir insan evliya değilse yalnız yaşayamaz. Evliliğin kutsal olmasının iki sebebi vardır; Birincisi, aile evlilikle ayakta durur. İkincisi milletlerin çekirdeği ailedir.

İyi de kötü de olsa insanın rahat ettiği yer kendi evidir. Adam hamaldır. Akşama kadar yük taşır, burnundan solur. Evine geldi mi "Oh!" der. "Çok şükür evime geldim!" Hamaldan çumhurbaşkanına kadar kim olursa olsun herkesin bir yuvaya ihtiyacı vardır.


Bekarlık Sultanlık mıdır?


Her insan bir  yuva hasreti çeker. Evlenmek fıtrata uygun bir yaşama biçimidir. Fıtratın aleyhinde bir tutum içerisinde olmamalıdır. Kuşlar akşam olunca yuvalarına uçar. Bütün canlılar yuvasını arar. "Kuş sürüsüyle uçar." demişler, insan da ailesiyle yaşar. Aile olmak,  yaradılışa uygun bir yaşam şeklidir.

Kainatta her şey bir nizam içindedir. Günahlardan, fitnelerden korunabilmek için her genç ya bir sanat öğrenmeli ya da yüksek tahsil yapmalıdır.

Durmak insan için düşünmek demektir. İnsani kemalât için çalışmalı, ilim öğrenmelidir. İbadet hayatı kat'iyen ihmal edilmemelidir.

Sonuç olarak bekarlığın bizim kültürümüze göre bir sultanlık olmadığı apaçık bellidir. 


Kaynakça:

Yazar: Hekimoğlu İsmail

İyi günde kötü günde evlilik - Timas Yayınları - sayfa - 31,32

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. doğada hiç bir canlı varlık eşleri olmadan hayatını devam ettiremez insan nesli tükenir giderdi.evlilikte bu kurumun temel taşı olduğuna göre sultanlık sadece masal

    YanıtlaSil
  2. Önceden öyle düşünürdüm. Ta ki, evlenene kadar. Şimdi ise "bekarlık rezilliktir" düşüncesi hakim bende.

    YanıtlaSil
  3. Bizim dinimizde durumu müsait olanın evlenmesi farzdır diye biliyorum. Türkçe'mizdeki birçok söz, batıdan geçme.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.