-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Zihninizi Açacak Besinler

ads
ads

Hangi Besinler Zihni Açar?

Zihnimizin Açılması İçin Ne Tür Gıdalar Tüketmeliyiz? Zihin Açan Besinler Hakkında:


Bu yazımız özellikle öğrencileri ilgilendiren, sınavlarda daha başarılı olması için zihinlerinin açılmasını sağlayacak bir kaç besinden bahsedeceğim. En çok bilinen Omega -3 içeren besinler tüketmeniz gerekir. Bu besinlerin en başında balık gelir.  Hangi türden olursa olsun balık her zaman faydalıdır. Ve beyin için önemli rol oynar. Sürekli düzenli aralıklarla balık tüketen kişilerin zihinleri  tüketmeyenlere göre daha açık olur ve zeka gelişimi konusunda oldukça faydalıdır. 

Bunun yanı sıra cevizin de beyinle yakın alakası vardır. Dikkat ederseniz ceviz beyine benzer. Ters çevirdiğiniz zaman ise akciğere benzer. Genel olarak zihin açısından çok faydalı olan cevizi düzenli olarak tüketmeniz hem sağlık hemde zihninizin açılması konusunda size yardımcı olacaktır. Cevizin içinde bulunan kabuk ise aynı şekilde akciğere benzemekte ve bununla ilgili olarak başka bir yazımızda detaylı açıklama yapacağız. Ceviz de de balıkta olduğu  gibi omega 3 bulunmaktadır. Aynı zamanda 'lif, kalsiyum, çinko, demir, fosfor, bakır, manganez' mineralleri ve daha saymadığımız çok faydalı içerik bulunmaktadır. Bunun haricinde ise cevizde bulunan bazı vitaminler ise "A, B1, B2, B6, C." bulunmaktadır. Hayati açıdan ne kadar önemli olduğu ve  faydaları da saymakla kolay kolay bitmez cevizin. Allah (celle cellalühu)'ın bizlere verdiği en kıymetli nimetler arasındadır.


Zihninizi Açacak Besinler


Gelelim balığa, balık genel olarak kış aylarında tüketilmesi daha  uygun görülmüştür. Bu zamanlarda balıklar daha  sağlıklı ve verim açısından daha uygundur. Yaz mevsimin de de aralıklarla  tüketmeniz açısından sakınca yoktur. Ancak bu sene aşırı derecede denizlerden balık çıkmadı ve balık sıkıntısı çektiğimiz zamanlar olduğu için düzenli olarak bu besinden mahrum kaldık da diyebiliriz. Balık yağı da aynı görevi görmekte Omega - 3 içermektedir. balık yağı da kullanabilirsiniz. 


Zihin açısından bu iki besin şimdilik yeterli gibi görünüyor. Allah (Celle Celalühu) - (Onun Şanı Ne Yücedir).  Hepimize zihin açıklığı versin. Amin. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.