-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Vb.net Yeniler İçin

ads
ads
Visual Basic ile ilgilenenler ve yeni başlayanlar için önemli başlangıç noktalarına değineceğiz. Aşağıda açıklamış olduğumuz bilgiler her kişi için başlangıçta öğrenilmesi gerekenlerdendir.

Proglamlama yapmak güzeldir ve zevklidir. Ancak sabır ve emek ister. Kısa zamanda öğrenmek her insan için kolay değildir. Ancak yeni başlayanlar için ön bilgiler önem taşır. 

İF: Türkçe dilinde karşılığı eğer manasını taşımaktadır. Aynı zamanda zaten anlamını da ifade eder. Bu ikisini aklınızda bulundurmanız yeterlidir. 

Örnek olarak kısa bir açıklama:

50 den yüksek olan bir sayı çıkmasını istiyorsunuz. Bunun için 50 sayısından küçük çıkarsa başarısız oldunuz, büyük sayı çıkarsa başarılı oldunuz yazısı ekranda belirsin. bunun için aşağıdaki gibi kod yazmanız gerekecektir. 

Dim a As Integer

        a = InputBox("Herhangi bir sayı gir")

        If a <= 50 Then

            MsgBox("kaldınız")

        ElseIf a >= 55 Then

            MsgBox("geçtiniz")


        End If


Vb.net Yeniler İçin


Aşağıdaki resimde ki gibi örnek bir form oluşturabilirsiniz. Ve bir adet button ekleyerek, çift tıklayın ve içine yukarıda ki kodu ekleyin. Sonra deneme yaparak herhangi bir sayı giriniz. Ben 50 sayısından büyük sayı girdim ve geçtiniz mesaj kutusu ekrana yansıdı. 

Aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Kısa bir video çektik. 





Visual Basicte  en çok kullanılan döngülerin başında gelen for next, adı üstünde bir döngüdür. Bir işi birden daha fazla şekilde yaptırılmasına olanak tanır. 

Bunu da bir örnek ile açıklayalım: 

Yapacağımız basit bir program ile çift olan sayıları bulan bir yazılım gerçekleştireceğiz. 

Dim a, i, c As Integer

        a = InputBox("sayınızı girin")

        For i = 0 To a

            c = i Mod 2

            If c = 0 Then

                ListBox1.Items.Add(i)

            End If


        Next

Yukarıdaki kod ile 0 ile klavyeden girilen herhangi bir sayılar arasındaki çift olanları bulmaya yarıyor.  Tabi bu modları  değiştirebilirsiniz. 


Vb.net Yeniler İçin

Hazırlamış olduğumuz aşağıdaki örnek videoyu izleyebilirsiniz.





Bir önceki konumuzda "Listbox ile Veri Tabanı Kayıtlarını Görmek" ismindeki konuyu detaylı bilgilere ulaşmak için konumuza göz atmanız yeterlidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. çok güzel açıklanmış yazılım az çok bütün webmsterlerin bilmesi çokta faydalı olur

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.