-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Yüz Güzelliği mi Huy Güzelliği mi?

ads
ads

Hangisi daha önemli bizler için?


Her insan genel olarak insanın  dış görünüşüne bakar. Bu normal bir durumdur. Ancak dış güzellik gelip geçicidir. Bu yüzden yaşlanan kişilerin gençliklerine ve o anki hallerine bakmak yeterli olacaktır. 

Fıtrat gereği güzelliği aramak bizlerdeki bir halden ibarettir. En basiti olarak bir şey alırken (elma, armut, sebze, meyve) iyisini ve güzellini alıyoruz. 

Ancak evlilik konusunda bu durum aynı değildir. Sadece dış güzelliğe önem vermek oldukça yanlış bir durumdur. Fakat insanlar ne yazık ki dış görünüşe çok önem verir. 

Tabi dış güzellik önemsiz değildir. Evlilik hususunda yapmamız gereken, ilk olarak kişinin karakteri, saliha olması ve iç güzelliğidir. Zahiri güzelliğe önem vermemizde sakınca yoktur. 

Zamanında bir kişi evlenmek için bir hanım ile görüşmeye  gitmiş. Bu hanım oldukça iyi huya sahip saliha bir kadınmış. Ancak erkek kadının dişlek olduğunu görünce bu evlilikten vazgeçip istemediğini dile getirmiş. Bu yapılan o anki ilk hatalardan biridir.


Yüz Güzelliği mi Huy Güzelliği mi?



Bir meyve ağacı düşünelim bu da elma ağacı olsun dalında o kadar  güzel duruyor ki hemen dalından koparıp yemeye başlıyoruz ve bir bakıyoruz ki içi kurtlanmış vaziyette yahut daha henüz olgunlaşmamıştır. Yani   dış görünüşüne bu denli önem veren kişi er ya da geç aldandığını zamanla anlar. 

Ne zaman öleceğimiz belli değildir fakat sonunda ölümü hepimiz tadacağız. Bu dünyada kimse ebedi kalmayacak. Bu nedenle dindar, eşine bağlı, ahlakı yerinde,  iyi huylu bir hanım seçersek, bu kadın için de geçerli hem dünya hemde ebedi hayat olan ahiretimizi de aynı zamanda kurtarmış olacağız.

Hz. Muhammed  (sallallahu aleyhi vesellem)  Efendimiz bir hadisi şerifte şöyle buyurmaktadır:

"Bir kadın dört meziyetten dolayı tercih edilir: Malı, güzelliği, soyu ve dindarlığı. Siz dindar olanı tercih edin."


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Gunumuzde erkekler yuz guzelligini dshs cok terxih etmektem ancak guzellik bir sure sonrs cok onemlinolmamakta. Huy guzelligine bakilmakta

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.