-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Sahabenin Ehl-i Beyt Sevgisi

ads
ads
Sahabenin Ehl-i Beyt Sevgisi
Eşi benzeri görülmemiş fedakarlıkla Hz. Peygamber'e (s.a.v) teslimiyet gösteren, uğrunda mallarını ve canlarını seve seve feda eden ashap, Resulullah'ın (a.s.v) ehli beytine de sevgi ve saygıda asla kusur etmemişlerdir. Ashab-ı Kiram, her hayırlı işte olduğu gibi ehli beyti sevmede, onlara gerekli ihtimamı gösterme ve iltifatta bulunma hususunda da bizlere örnek olmuşlardır.

Bütün sahabe Ehli Beyte sevgi ve saygıda gerekli hassasiyeti göstermiştir. Sadece Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)'in birinci derecedeki akrabalarına değil, bunların neslinden gelenlere de aynı hassasiyetle yaklaşmışlardır. Nitekim bir seferinde ashabın büyüklerinden ve aynı zamanda ilimde mümtaz bir şahsiyet olan Zeyd b. Sabit (r.a) bir cenaze namazı kıldıktan sonra, tam atına bineceği sırada Hz. Peygamber'in (s.a.v) amcası Abbas'ın oğlu Abdullah (r. anhüma), Zeyd b. Sabit'in (r.a) ilmine olan saygısından ona hürmeten atının üzengisinden tutmuştu. Bunu gören Zeyd (r.a),

- Ey Resulullah'ın (s.a.v) amcasının oğlu, lütfen böyle yapma, üzengiyi bırak demişti. Abdullah b. Abbas da (r.a),

- Biz alimlerimize karşı böyle davranmakla emir olunduk, deyince, Zeyd b. Sabit (r.a) hemen onun elini öpmüş ve, 

- Bizde Resulullah'ın (s.a.v) Ehli Beytine karşı böyle davranmakla emir olunduk, demişti. 

Abdullah b. Ömer (r.a) Kâbe'nin gölgesinde oturuyordu. Bir ara Hz. Hüseyin'in (r.a) geldiğini görünce,

"Bugün göl ehline dünya ehlinden sevimli olan budur" dedi.

İbn Mesud (r.a), "Âl-i Muhammed'e bir gün sevgi beslemek, bir sene nafile ibadetten hayırlıdır" (Deylemi, Firdevsü'l Ahbar, nr 2543)

Yazar: S. Mübarek Erol

Kurtuluş Gemisi - ehl-i beyt [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım. S,  55, 56

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.