-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » İndüksiyon Döngü Sistemi Nedir?

ads
ads

İndüksiyon Döngü Sistemlerinin Kullanım Alanları

İşitme kaybı yaşayan, işitme cihazı kullanan kişiler sosyal hayatlarında iletişim kurma konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Özellikle açık alanlarda, farklı seslerin oluşturduğu arka fon gürültüleri onların çevresindeki insanlar ile iletişiminde büyük sorun yaratmaktadır.

İndüksiyon döngü sistemleri işitme cihazı kullanan işitme engellilerin iletişim sorunlarını gidermek amacıyla tasarlanmış sistemlerdir. İndüksiyon döngü sistemleri, işitme cihazı kullanan kişilerin dışarıdaki diğer seslerden etkilenmemelerini sağlayarak, doğrudan konuşan kişinin sesini elektromanyetik dalgalar aracılığı ile işitme cihazına iletir. Çevresel faktörlerden etkilenmeyi azaltır. Yani indüksiyon sistemleri iletişimi bozan çevresel faktörleri kaldırıp temiz seslerden oluşan bir iletişim sağlar.

Gelişmiş ülkelerde birçok alanda indüksiyon döngü sistemleri kullanılmaktadır. Hatta bu yasal bir zorunluluktur. Özellikle ortak kullanım alanlarının olduğu kalabalık yerlerde, hava limanları istasyonlar, taksiler, tiyatro ve sinema gibi yerlerde, konferans ve kongre alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

İD sembolü olan yerlerde, işitme cihazını ‘T’ pozisyonuna alan işitme engelliler çevredeki gereksiz sesleri duymadan rahat bir iletişim kurabilmektedirler.

Sistem her ne kadar uzun bir süredir var olsa da ülkemizde 2 senedir yaygınlık göstermeye başlamıştır. Ülkemizde İndüksiyon döngü sistemleri kurulumunu gerçekleştiren belli başlı yerler ise; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Atatürk Havaalanı, Antalya Havaalanı, İzmir Mövenpick Oteli, Alanya Belediyesi Amfi tiyatrosu şeklindedir.



İndüksiyon Döngü Sistemi Nedir?


5378 sayılı kanun kapsamında yasal bir zorunluluk olduktan sonra kent metroları, hastaneler ve otellerde daha çok yaygınlaşması beklenmektedir. Gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış kamuya açık alanlar ve hizmet veren her türlü yapının engellilerin erişilebilirliğine uygun olmasını gerektiren yasal kanun kapsamında giderek yaygınlaşacaktır.

İndüksiyon döngü sistemlerinin amacı ve en büyük faydası işitme engellileri de hayatın bir parçası yapabilmek onları bulundukları ortamda keyif almalarını sağlayabilmektir. Bu sayede kimseye muhtaç olmadan sosyal hayatlarına devam etmektedirler. Örneğin sinemaya gittiklerinden filme odaklanabilmekte, izlediklerinden zevk alabilmektedirler. Bu örnekler tabii ki birçok alanda çoğaltılabilir.


Bir önceki ne nedir konumuzda "Probiyotiklerin Sağlığa Faydaları Nelerdir?" isimli yazımızda detaylı şekilde robiyotiklerin sağlığa faydalarını anlattık. Dilerseniz konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. İnduksiyonu genelde çoğu kişi bilmez dediğiniz gibi birçok alanda hayatımızda ama induksiyon döngü sistemini neredeyse kimse merak etmemiştir. Güzel paylaşım

    YanıtlaSil
  2. Derste hocamız İndüksiyon döngü sistemini araştır demişti ve sonunda siteniz sayesinde İndüksiyon döngü sistemini buldum çok sağolun

    YanıtlaSil
  3. Dedem kullanmıştı. Teknoloji çoğu zaman hayatı kolaylaştırıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.