-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Öksürük ve Nedenleri Hakkında Bilgi.

öksürük nedir, balgamlı öksürük, öksürük ne iyi gelir, kuru öksürük nasıl geçer, öksürüğü ne keser hemen, boğazda gıcık öksürük nasıl geçer, balgamlı öksürüğe ne iyi gelir, öksürük tedavisi...


Öksürük hemen hemen her zaman olan durumdur. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ile öksürük meydana gelebilir. Bu durum çok can sıkıcı bir hal olduğu gibi çözüm yolları da var. Aslında öksürük zamanla geçebilen durumdur. Bazı durumlarda öksürük bazı hastalıklara işaret etse de genel olarak geçicidir.


Öksürükten Kurtulma Yolları


Soğuk algınlığı, çok sigara içmek vb. durumlarda kişilerde öksürük şiddetli olabilir.  Fakat sürekli olarak öksürme durumu oluyorsa bir hekime gitmenizde fayda vardır. Bunun haricinde bitkisel yöntemlerle öksürükten nasıl kurtulacağınızı aşağıda belirttik.

1. Su içmek



Bol su tüketmek öksürüğü kesmede en iyi yöntemlerden biridir. Bol su tüketildiği zaman gıcık giderilir ve balgamın atılmasında faydalı olur. Aynı zaman çok  faydalı olan su boğazı yumuşatmada yardımcı etkendir.



2.  Karabiber Çayı ile Öksürüğü Kesmek


Karabiber çayının içindeki bileşenler balgam oluşumunu hızlandırır ve bal ile karıştırılıp içildiğinde bu rahatsızlığınıza iyi gelecektir.

3. Limon ile Tedavi


Limonun faydaları saymakla bitmez,  limon birçok derde deva olduğu gibi öksürük sorununuza da birer birdir. Limonu bir kaç parçaya ayırarak üstüne  karabiber ve tuz ekilip yenirse öksürüğü keser.

4.  Bal ve Süt


Süt ve özellikle bal her derde deva olduğunu herkes bilir. Bu ikisinin karışımı ile gıcık ve öksürük derdinden kurtulabilirsiniz.

Bunun için ılık sütün içine bir şeker kaşığı bal ile karıştırılıp içildiğinde öksürük ve gıcık giderilir.

5.  Sirke:


Boğazda meydana gelen ağrı ve yanmayı gidermede birebirdir. Bunun için bir kaşık sirke tüketmek bu rahatsızlığınızı düzeltecektir.

6.  Portakal ve Badem suyu ile tedavi


Bademi ezerek veya rendeleyerek portakal suyunun içine karıştırın ve için. Bu bileşenler ile boğaz ağrınız geçecek ve öksürükten kurtulacaksınız.


Bir önceki konumuzda gözlerimiz hakkında geniş bir bilgi verdik. "Gözlerimiz Kaç Megapiksel?" İnsan gözünün kaç megapiksel olduğunu öğrenmek için konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. Bal ve Süt öksürük olduğu zamanlarda ve gıcık olduğu zamanlarda kullanıyorum çok rahatlatıyor.

    YanıtlaSil
  2. Ben bunların içinde bir tek bal ve sütü biliyorum özellikle badem ve portakal suyu ilgincmis inşallah denemem :)

    YanıtlaSil
  3. Öksürük için bazı yöntemleri duymuştum ama sirke ve portakal suyunu ilk defa duydum Allah göstermesin bir öksürük krizinde direk sirke deneyeceğim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. öksürük bazen insanı nefesi kesecek kadar etkiliyor hele birde boğaz kuruluğu yaptımı duramıyorsunuz. bence en ideal ve rahatlatıcı yolu su içmek böylece boğaz kuruluğuda geçmiş olacak

    YanıtlaSil
  5. Bende öksürükten kurtulmak için özellikle karabiber çayını deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. Karabiber çayını bal ile karıştırılarak içmek derken çay nasıl hazırlanmalı acaba

    YanıtlaSil
  7. Yazın ortasında grip artı öksürük başladı. Yarın deneyeceğim yazdıklarınızı. Bakalım geçmezse ertesi gün de doktora giderim. Bi öksürük ve grip için doktora gitmeyi sevmiyorum da...

    YanıtlaSil
  8. En iyi bildiğim bal ve süt ile akşamları yatmadan önce ıhlamur çayı içmek rahatlatıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.