-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

K vitamini Nelerde Bulunur? K vitamini Nedir?

Vücudumuzun az miktarda ihtiyacı olan vitaminlerdendir. Yağda çözülme gösteren vitaminlerden biri olan K vitamini kanı pıhtılaştırma da önemli rol oynar. Bundan dolayı bazı insanların vücudunun bazı bölgelerinde morarma meydana gelebilir, bunu uzmanlar K vitaminin eksikliğinden olduğunu söylemektedirler. Aynı zamanda bu vitamin kalp rahatsızlıklarına iyi gelmekle birlikte kemik oluşumuna yardımcı olduğu bilinmektedir.  K vitamini 3 .eşittir. K1, K2, K3 olarak 3 sınıfa ayrılırlar.

K vitamini ile İlgili  5 Bilgi


K vitamini Nelere iyi Gelir  5 Madde ile Kısaca İnceleyelim:


1. Kansere iyi geldiği ve kansere karşı insanı koruduğu ortaya çıkmıştır.

Dünya genelinde yapılan birçok araştırma sonucu k vitaminlerinin kansere karşı koruyucu etkisi olduğu anlaşılmıştır.

2. Kemik erimesini önlemekte birebirdir.

Kemiklerin sağlıklı olması için, doğal ve düzenli beslenmek başta gelir. Bunan dolayı k vitamini bulunan besinleri tükettiğinizde kemiklerinizde güçlenme ve erimeye karşı koruma kalkanı oluşturuyor.

3.  Kalp hastalıklarından korumaktadır.

K vitamini araştıamaları sonucunda kalp hastalıklarına neden olan olguları en aza indirerek kalp rahatsızlıklarından bizleri korumaktadır.

4. Alzheimer hastalığına karşı koruma sağladığı araştırmalar neticesinde meydana çıkmıştır.

Çağımızın en tehlikeli ve çaresi olmayan hastalıklardan biri olan "Alzheimer" rahatsızlığını önlemek için k vitaminine vücudun ihtiyacı vardır.

5. K vitamini morarmaları azaltıyor.

K vitamini antioksidan özellikler taşıyor.


K vitamini hangi besinlerde bulunur?

K vitamini  Peynir, tereyağı ve kefirde bulunmaktadır. Ancak k vitamini günlük belli miktarlarda alınması gerektiğini unutmamalısınız.  K vitaminin bulunduğu diper besinler ise 
Brokoli, fesleğen, adaçayı, kekik, taze soğan, Brüksel lahanası, karalahana, ıspanak, maydanoz, marul, kuşkonmaz, pul biber, kurutulmuş domates, havuç, kaju, kereviz, soya fasulyesi, böğürtlen, yabanmersini, dut, ahududu, incir, armut.

Bir önceki yazımız olan "LinkedIn Kullanıcılarına 5 İp ucu" hakkında bilgiler verildi.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. K vitamini içeren besinlerden daha sık tüketmem gerekiyor sanırım. faydaları baya çokmuş.

    YanıtlaSil
  2. 5'i de birbirinden faydalıymış. K vitamini ne kadar önemliymiş meğer.

    YanıtlaSil
  3. k vitamini olduğnunu bile yeni öğrendim demekki alfabenin tüm harfleri var neredeyse ama öğrendiğim iyi oldu

    YanıtlaSil
  4. Bebegim ilk dogdugunda gobek dustukten sonra gobek deliginden kan gelmeye devam ediyordu. K vitamini ignesi yaptirarak sorunu halletmistik.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.