-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Gribe En iyi Gelen Besinlerin 5 Tanesi

ads
ads

Gribe İyi Gelen 5 Bitki

Grip özellikle kış aylarında görülen ve bulaşıcı hastalıkların en yaygınıdır. Dünyada grip yüzünden hayatını kaybeden çok insanlar vardır. Gribin bir tedavisi bulunmazken, gripten korunmak mümkündür.

Bunun için ilk olarak insanlarla yakın temas kurmamanız gerekiyor. Tokalaşmak ve 30 cm kadar yaklaşmak bile grip virüsünü vücudunuza yayabilirsiniz. Belirtiler bir kaç saat içinde de çıkabilir bir kaç gün içinde de.  Eğer gribe yakalandıysanız yapmanız gereken iyi bir şekilde dinlenmek ve toplum içine çıkmamak gerekir. Grip virüsünü insanlara bulaştırmamak için elinizden geleni yapmalısınız.

Gribe En iyi Gelen Besinlerin 5 Tanesi


Bu sene grip oldukça tehlikeli biçimde her tarafa yayıldı. Geçmek bilmeyen bu grip  yüzünden yaşam tehlikesi ile karşı karşıya olanlar oldu. Grip mikrobundan korunmak için bitkisel tavsiyeler.

1. Düzenli olarak kefir tüketmeniz gerekmektedir. Düzenli olarak bu bitkiyi kullandığınızda solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskiniz en aza iner.  Bundan dolayı günlük olarak bir bardak kefir kullanmanız yeterli olacaktır.

2. Yeşil çayın faydaları saymakla bitmez ve beyaz çayda yeşil çay kadar faydalı bitkilerdendir. Bu çaylar günlük tüketim aşamasında virüslere karşı kalkan oluşturur.

3. Balık en faydalı besinlerdendir.  Haftada bir kaç kere balık yemeniz, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmenize yarayacaktır.





4. Sarımsak ve soğan tüketimi sizi ciddi derecede grip mikrobundan koruyacaktır. Doğal antibiyotik olarak kabul eden bu besinler oldukça faydalı ve sağlığınız için en idealidir.

5. Yemeklerinizde mutlaka maydanoz kullanın. Maydanuzun faydaları saymakla bitmeyecek derecededir.  Maydanoz da birçok vitamin bulunmaktadır. Her öğünde 3 - 5 dal maydanoz tüketmeniz gripten korunmanıza yardımcı olacaktır.

Bir önceki En5 içerikli konumuz olan Şekeri düşüren gıdalar hangileri? isimli yazımızda şekeri düşüren besinler 5 adet besin hangisi, şekeri düşüren beş adet besin hakkında bilgiler verdik. Kısa ve öz olan yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

9 yorum:


  1. Gribe En iyi Gelen Besinlerin 5 Tanesi arasında maydonozu görmek sevindirici çünkü kullanıyorum ve etkili

    YanıtlaSil
  2. Yaz aylarında bile gribe yakalanan biri olarak burada yazanları deneyeceğim.umarım iyi gelir.

    YanıtlaSil
  3. gribe yaz ayında yakalanacağımı düşünmezdim ama maydanozu bol bol yiyeceğim iyi bir bilgi.

    YanıtlaSil
  4. kış yaklasıyor. benim için kıs demek grip ayları dmek. asıda olsam kurtulamıyorum. grip olduktan sonrada caylara ksuyorum. bu senede durum boyle oalcak

    YanıtlaSil
  5. gribe iyi gelen besinler özellikle c vitamini içeren gıdalardır ve kış aylarında bol tüketmek gerekir

    YanıtlaSil
  6. Gribe karsi cin cayi iciyorum. Qncak cayin yanina bu bitkilerde ise yarar diye dusunuyorum. En azindan gribin haif gecmesine yardimci olurlar

    YanıtlaSil

  7. Gribe En iyi Gelen Besinlerin 5 Tanesi arasında bence pul biber de olmalı etkili oluyor derim ben

    YanıtlaSil

  8. Gribe En iyi Gelen Besinlerin 5 Tanesi Sğlığımız için en etkili 5 besin arasında aslında

    YanıtlaSil
  9. Kis yaklasiyor artik grip sezonuda yakinda baslar. Kis caylarini ve gribe iyi geken besinleri depolamaya baslamali

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.