-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Dilin Kemiği Yok Ama Kemiği Kırar

ads
ads
Dil konuşmak için Allah tarafından bize bahşedilen en önemli parçamızdır. Nerede ve ne zaman konuşacağımızı bilmemiz gerekir. Konuşmasını, söz söylemesini bilmeyenler, hem kendi dillerine , hem de karşılarındakine çok zarar verebilirler.

Dil, ağzımızda yer alan kemiksiz bir et parçasıdır. Aynı zamanda başka kişilerle anlaşma, konuşma ve bunun gibi durumlara da "dil" denir. Kelimeleri farklı manalarda kullanmak; söylenilen bir sözün biraz sonra tam tersini söylemek; düşünmeden, karar vermeden ani tepkilerle ağızdan çıkan söz karşıdaki insanı incitebilir ve dostluk bağları kopabilir. Gelişigüzel sözler söylemek veya patavatsızlık yapmak, ağzın içinde her yana dönebilen organa benzetilmiştir.

Dilin Kemiği Yok Ama Kemiği Kırar


Allah insan iki göz ve iki kulak aynı zamanda bir dil vermiştir. Bu iki kere dinleyip, iki kez görüp ve düşündükten sonra iyi kelimeler ile karşı tarafı kırmadan konuşmak içindir.

Yunus Emre'nin şu dizeleri, konuşma esnasında kullanılan kelimelerin ne kadar dikkatli seçilmesi gerektiğini çok iyi şekilde anlatmaktadır.

"Söz ola, kese savaşı/Söz ola, kestire başı/Söz ola, ağulu aşı/Balıla yağ ede bir söz."

Buradan anlaşıldığı gibi tatlı dilli olmak gerekir, kimseyi kıracak sözler söylememek ve bundan kaçınmak her insanın yapması gereken davranışlardandır.

Kaynak: iF

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.