-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Türk Telekom "Modem Arayüzüne" Nasıl Girilir?

ads
ads

Türk Telekom Modem Arayüzüne Giriş..


ZyxEL Türk Telekom Modemi Hakkında Detaylı Bilgiler.



türk telekom tp link modem şifresi
türk telekom modem şifresi değiştirme
türk telekom modem şifresini unuttum
modem arayüzüne giriş ttnet
modem ayarlarına giriş
türk telekom modem arayüzü kullanıcı adı şifre
modem arayüzüne giriş
türk telekom arayüz nasıl girilir

Türk Telekom Modem (ZyxEL) Ayarları:


Aslında bu işlemler oldukça basittir. Ancak birçok kişi bu durumdan muzdarip ve ve genel olarak modemin arayüzüne girememe sorunu yaşamaktadırlar. Bu sebeple de diğer işlemleri şifre değiştirme, kablosuz ağ adı atama, şifre ekleme gibi kısımlara geçiş yapamıyorlar biz iF ailesi olarak bugün ki konumuzda Türk Telekom'un sağlamış olduğu "ZyxEL" marka modem hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Sırası ile gidelim: 


Modem arayüzüne giriş işlemi:


Not: internet bağlantınızın olmasına dikkat edin. 


Eğer modemi yeni aldıysanız ve bağlantılarını yaptıysanız rahat şekilde giriş yapabilirsiniz. Modem arayüzü Türkçedir. İlk defa giriş yapacaklar için anlatım. Aşağıdaki adımları takip ediniz. 


  • Genel olarak bu ip adresi ile giriş yapılır herhangi bir tarayıcınızın adres bölümüne "192.168.1.1" yazın veya kopyala yapıştır ile ekleyin ve enter'a tıklayın.  Yalnız tırnak işaretleri olmadan yapın. Karşınıza aşağıdaki gibi ekran çıkacaktır. 
Türk Telekom Modem Arayüzüne Nasıl Girilir?



İlk defa giriş olacağı için sizin kullanıcı adınız "admin" şifreniz ise "turktelekom" olarak belirlenmiştir.  Bu bilgilerle  giriş yaptıktan sonra karşınıza şifre yenile ekranı çıkacak isterseniz şifrenizi o kısımdan değiştirebilirsiniz.

Türk Telekom "Modem Arayüzüne" Nasıl Girilir?


Ana sayfa  zaten Türkçedir bu sayede çok rahat şekilde ayarları yapabilirsiniz.

Eğer modemin şifresini unuttuysanız yapmanız gereken tek şey modeme reset atmak ve sonrasında aynı ip adresi ile giriş yaparak kullanıcı adı ve şifre ile yukarıda yazdık. O bilgilerle giriş yapın. Çünkü modeme reset atınca fabrika ayarlarına dönüyor ve şifre ve kullanıcı adı  yukarıda belirttiğimiz şekilde güncelleniyor. Sonrasında şifrenizi de değiştirebilirsiniz. 


Türk Telekom Modem ile Kablosuz Ağ Ayarları Nasıl Yapılır?

Bu işlemde oldukça basittir.  Bunun içinde ise ekranın alt tarafında yer alan ağ ayarları kısmına gelin ve sekme açılacak burada kablosuz olan bölüme girin. Buradan yeni bir ekran karşınıza gelecek ve buradan da kablosuz ağ adınızı  değiştirebilirsiniz. 

Örnek Görsel

Türk Telekom Modem Arayüzüne Nasıl Girilir? 2


Sonrasında şifre eklemek için ise "otomatik şifre oluştur" ile de şifre oluşturabilirsiniz aklınızda kalması için  'otomatik şifre oluştur' kısmındaki tiki kaldırın ve kendinize ait bir şifre belirleyin aşağıda resimde gösterildi. 

Türk Telekom Modem Arayüzüne Nasıl Girilir? 1


Yapmanız gerekenler bunlar daha fazla uzun uzadıya anlatmaya gerek yok dediğimiz gibi arayüz çok rahat kullanılabilen bir sistemdir. Türkçe olmasından kaynaklı ve kolaylığı ile en zor olan kullanıcıların arayüze giriş sorunu yaşamaları idi. Bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. 

Bu gibi sorunlarda hiç çekinmeden mail yolu ile iletişim kısmından veya yorum ile takıldığınız yerleri sorabilirsiniz. Bu konumuzda ele aldığımız  Türk Telekom arayüzüne nasıl girilir sorusunun cevabını detaylı şekilde açıkladık ve yapamayanlar olursa yorum bölümünden sıkıntısını detaylı şekilde açıklasın ki yardımcı olalım. Fakat herhangi bir zorluk olmayacağı için her kişi bunu rahatlıkla yapabilir veya Türk Telekomun size vermiş olduğu modemin içinde kullanma talimatı kitapçığında zaten her şey anlatılmaktadır. Onu inceleyerek gerekli ayarları yapmanız daha kolay olacaktır. 

Bir önceki bilgisayar sorunları içerikli konumuzda "Yalın ADSL ile ADSL Arasında Ne Fark Var?" adındaki konumuz  ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. detaylı anlatımınız için teşekkür ediyorum hemen uyguluyorum yöntemi

    YanıtlaSil
  2. Gecenlerde cok ugrastim ama arayuze olagan sifreler ve admin kullanici ismiyle giremedim. Artik servis cagiricam

    YanıtlaSil
  3. Bilmeyenler için güzel bir rehber olmuş, bu ayarları yapmak lazım.

    YanıtlaSil
  4. geçenlerde lazım olmuştu bunu bulduğum iyi oldu artık saatlerce araştırmam..

    YanıtlaSil
  5. nasıl gireceğimi bulana kadar belim çatladı ama sonunda değdi teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel anlatım olmuş türk telekom arayüzüne bir türlü giremiyordum artık girebiliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Modem arayüzüne giriş işlemleri çok güzel detaylıca anlatılmış. Fakat sitede superonline için modem giriş şifresi yazmıyor. Bu yüzden biraz araştırma yapıp kullanıcı adı: admin şifre: superonline olan modem arayüz giriş şifrelerine ulaştım. İhtiyacı olanlara umarım faydalı olur. Bilgi paylaştıkça güzel. Ben modemimin şifresini 19216811-sifre.com sitesinden buldum. İhtiyacı olana tavsiye ederim bütün modemlerin giriş şifreleri vardı sitede.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.