-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Benlik Kiri

ads
ads
Yaratılışımız su ve topraktan olan bizler nasıl oluyor da gururlanabiliyoruz.  Yani buradaki gurur kibirdir. Nasıl olur da kibir sahibi oluruz. Doğduğumuz zamanda oldukça güçsüz, kuvvetsiz, yardıma çok muhtaç  olduğumuz gibi, yaşlandığımız zamanda da aynısı olacak güç ve kuvvetten kesileceğiz. Ve tekrar başkalarının yardımına ihtiyaç duyacağız.

Benlik Kiri


Ölüm geldiği zaman Allah (c.c.)'ın affına sığınmaktır. Dönüşümüz Allah (c.c)'a olduğuna göre muhakkak bizlerde O'na itaat edecek ve emir ve yasaklarına riayet edeceğiz. Ve etmememiz gereklidir.

Bir gün Beyazid-i Bistami hazretleri bir yerde geçmekte idi ve orada hemen önlerine ıslanmış bir köpek çıktı ve silkelendi. Sıçrayan sulardan elbisesine bir şey değmemesi için beyazid-i bistami hazretleri eteklerini toplayıp geriye çekildi. Köpek konuşmaya başladı. "Eteğine benden bir damla değseydi onu bir miktar su ile yıkar ve temiz hale getirebilirdin. Fakat eteklerini toplayarak kendini benden temiz ve üstün görmekle içine düştüğün benlik kirini hangi su ile temizleyeceksin" dedi.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.