-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Kalp Diriliği

ads
ads
Kalp daime kendi görevini görmek ister, Rabb'ini zikretmek ister. Nefis de hep uyanıktır, hiç bir zaman da uyumaz. Kul, Allah (c.c.)2ın emirlerine sımsıkı yapışmış ise ne ala, aksi durumda ise o nefis ve şeytanı dinler. Bu kaçınılmazdır.

Hakk'ı işitme yolunu kapatan her şey nefsin bir heyecan ve harketinden kaynaklanmaktadır. Bu işte şeytanda devamlı olarak  kötü yolları göstermektedir.

Her  daim kendimizi  şeytandan muhafaza etmemiz gerektir. Ve nefsin pençelerinden kurtulup Allah'ın emir ve yasaklarına uymamız gerekir. Herkes kendi nefsine hakim olması ve şeytana rest çekmesini bilmesi gerekir. Aksi halde sonu hüsranla biter. 

Kalp Diriliği


Şeytan bizim apaçık düşmanımızdır. Neden onu sevindirelim ve daha büyük bir düşman var ki o da nefistir. Nefis en büyük düşmanlarımızın en başındadır. Zaten en büyük cihat nefis ile yapılan cihattır. Ancak bu o kadar kolay değil zaten bu yüzden çok büyük cihat oluyor. Ama nefsi yenmenin yolları var. İnsan iyiye de gider kötüye de. Yeri gelir günah işler yeri gelir sevap ama günah işlemekte ısrar etmemesi gerekir. Günahta ısrar etmek hiç doğru değildir. Hatta günah işlememek için elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Zaten helal dairesi çok geniştir. Günaha girmeye ne lüzum var.

Bir insan günah işlediği zaman kalbinde kara nokta oluşur ve zamanla kalp tamamen kararır. Bunu engellemek için ise sürekli gerçek tövbe etmemiz gerekir.Bu tövbemiz de samimi olmamız gerek. Bir daha o günahlara dönüş şeytanı sevindirmek bize yakışmaz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.