-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Çay Ağacı Nedir? Faydaları Nelerdir?

ads
ads

Faydaları çok olan çay ağacı hakkında genel bilgiler.

Çay Ağacı Yağı Nedir?


Çay ağacının bilimsel ismi "Melaleuca alternifolia" olarak bilinmektedir. Bu ağacın yaprakları kullanılarak elde edilmektedir. Çay ağacının faydaları arasında yaraların çok çabuk iyi olmasına yardımcı olması, el veya ayakta oluşan mantarlara iyi gelmesi ile bilinir.  Bu faydalar sadece bir kısmıdır. Bunlar en bilinen faydaları arasında yer alır. 

Çay ağacı genel olarak seyreltilerek bazı yağlar ile karıştırılarak özellikle badem yağı yahut Hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak  uygulanır. Bunun yanı sıra zeytinyağı ile de karıştırılabilir. 

Not: Ağızdan alınması sakıncalı ve zehirlenmeye yol açmaktadır. Bu yüzden içilmemelidir. Çocukların  ulaşamayacağı yerlerde saklayınız. 

Çay Ağacı Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?

Yeni Zellanda'da keşfedilmiştir ve çok uzun seneler öncesine dayanan hikayesi vardır. Ve eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Bu bitkiyi gemiciler bulmuştur. Faydası saymakla bitmeyecek kadar çok olan çay ağacının faydaları yazımızın devamında..

  • Soğuk algınlığına iyi gelmesi: 
Grip, nezle, öksürük gibi üşütmeye bağlı nedenlerden ortaya çıkan rahatsızlıklara iyi gelir. Aynı zamanda iyi bir balgam sökücüdür. Soğuk algınlığı için gece yatmadan önce göğüs bölgesine masaj yaparak bir miktar sürülürse rahat bir uyku sağlamaktadır. 

  • Vücutta biriken toksinleri yok eder:
Toksinlere karşı oldukça etkili vücuttaki toksinleri yok eder ve atmaya yardımcı olur. Çay ağacı yağı vücutta terleme sağlatarak  toksinleri atar. 

  • Yaralara iyi gelir:
Ufak tefek yaralar veya kesikler varsa vücudunuz herhangi bir yerinde bunların çabuk iyi olmasını ve kolay iyileşmesini sağlar. Bunun haricinde açık yaralara da iyi gelir ve bu yaraların mikrop kapmasını engeller.

Yaralar için  uygulama metodu şu şekildedir:

İlk olarak yara  temiz su ile iyice temizlenir. Bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağının içine bir damla çay ağacı yağı karıştırılarak yara üzerinde sürülmek sureti ile sonrasında bu yara herhangi bir bandaj ile kapatılmalıdır. Bu işlem yara düzelene kadar günde bir kaç kez uygulanır.

  • Karın ağrısına iyi gelir:
Eğer bir burkulma söz konusu ise  kas ağrılarının iyi olma süreci daha da hızlanır.

  • Enfeksiyon önleyicidir:
Antibakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı savaşır. Bununla birlikte, bağırsak, idrar yolları, boşaltım sisteminde meydana gelen enfeksiyonları yok eder. 

  • İyi bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir:
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı korur ve daha az hasta olmanıza yardımcı olur. Vücut direncini artırır.

  • Yara izlerine iyi gelir:
Yukarıda belirttiğimiz gibi yaraların çabuk iyi olmasını sağladığı gibi bu yaralardan meydana gelen izlere de iyi gelmektedir.

  • Virüslerden korur:
Bazı hastalıklardan korur. Bunlar kabakulak, sus çiçeği, kızamık gibi rahatsızlıkların daha çabuk iyi olmasını sağlar.

  • Kokuyu güzelleştirir:
Yani ter gibi kötü kokuların  giderilmesini sağlar. Ter kokuları için deodorant gibi kullanmak için karbonat, Hindistan cevizi yağı ile karışım yaparak kullanılır ve kötü kokulardan arınırsınız. Eğer ayaklarda veya ayakabılarda kötü kötü koku oluşumu varsa bunun içinde limon yağı ile karışım yaparak bu kötü kokudan arınırsınız. 

  • Kulak ağrısına iyi gelir:
Kulaklarda meydana gelen enfeksiyonlara karşı savaş açar ve kulak ağrınız varsa onu dindirir.

  • Ev temizliğinde kullanma şekli:
Bu yağın birçok faydası olduğu gibi ev temizliğinde de kullanılmaktadır. Evdeki mikroplardan kurtulmak için yapmanız gereken: Bir kaç bardak suyun içine veya daha fazlasının  içine sirke, limon aynı zamanda çay ağacı yağının karışımını yaparak.  Banyo, lavabo, gibi mikrop barındıran yerleri  temizleyebilirsiniz. Bu sayede burada yer alan mikroplar da ölmüş olacaktır.

  • Küflerin  oluşmasını engeller:
Nemli ortamlarda oluşan küfler insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Çay ağacı yağı küf oluşmasını engeller. Küf oluşabilecek yerleri temizleyebilirsiniz.



Çay Ağacının Sağlık Açısından Diğer Faydaları Hakkında:

  • Sıtma veya ateşin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Tüberküloz tedavisinde kullanıldığı söylenmektedir.
  • Böcek ısırıkları, arı sokmaları bunlara bağlı yaralarda kullanılır.
  • Gıdaların daha rahat emilimini sağlamaktadır.

Cilt Sağlığı İçin Çay Ağacı:

Egzama birçok insanda bulunmaktadır. Çay ağacı egzamaya, sedef rahatsızlığına iyi gelmektedir.  Bunun için uygulama metodu: 

4 damla lavanta yağı, 3 - 5 damlada çay ağacı yağı ve bir çay kaşığı da Hindistan cevizi yağı ile birbirine karıştırılır ve iyi bir karışım elde ettikten sonra hangi bölgenizde ise  rahatsızlık yani egzama yahut sedef oraya masaj yaparak sürebilirsiniz. 

Çay Ağacı Nedir? Faydaları Nelerdir?


Cilt lekelerine de iyi gelir, siğilleri yok eder, çabuk yaşlanmayı önler ve kırışıklıkları giderir. Bunun haricinde  de mantar oluşumunu engellemektedir.

Tırnakta meydana gelen mantar için çay ağacını nasıl kullanabilirsiniz?

Oldukça basittir. Bu yöntemleri  uygulayarak kullanabilirsiniz: Tırnağınız ölmüş ve iyice mantarlaşmış ise onu tamamen kesin ve temizleyin. Sonrasında temiz su ile ve sabunda kullanarak iyice yıkayınız. Bir tutam pamuk elinize alın ve bir damla çay ağacı yağı damlatın. Pamuk içinde süzülsün. Ayaklarını yıkadıktan sonra kurulamayın ve o şekilde ıslak biçimde pamuğu mantarlı bölgeye sürün. Sonrasında kuruması için bekleyin. Bu uygulamayı gün aşırı yapabilirsiniz. 

Sivilce, akne için çay ağacı kullanımı:

Birçok insanda sivilce meydana gelmektedir. Genellikle ergenlik  yaşları dönemlerinde başlayan bu sivilceler bazen kalıcı bir hal alabiliyor. Bu sebeple bu lekelerden kurtulmak her zaman için kolay olmuyor. Çay ağacı ile bu bir nebze olsun azalabilir. Bunun için yapmanız gereken:

Aynı şekilde bir kaç parça pamuğun üstüne bir kaç damla çay ağacı yağı damlatın pamuk biraz ıslansın. Sonra sivilceli olan bölgeye masaj şeklinde sürün ve sonrasında sivilce oluşumunun azaldığını göreceksiniz. 

Çay ağacının saç için faydaları:


Saç dökülmesi erkekler  için en kötü durumlardan biridir. Kimse herhalde kel olmak veya saçlarının bir kısmının dökülmüş olmasını istemez herhalde. Bunun için  de  çay ağacının  saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları arasında saça da iyi gelmesidir. 

  • Saç dökülmesini engellemektedir. 
  • Kurumuş, kırılmış saçlara iyi gelir.
  • Çok kepekli ve bir türlü kurtulamadığınız kepeklerden kurtulmanıza yardımcı olur.
Çay ağacı yağı alırken dikkat etmeniz gereken orjinal ve % 100 doğal olmasına dikkat edin. Eğer kaliteli yada orjinal değilse fayda yerine zarar görmenizi de sağlayabilir buna çok dikkat etmeniz gerekir. Bildiğiniz, güvendiğiniz yerlerden alın. 

Çay ağacının ortalama  fiyatı: 20 gr çay ağacı 25 ile  30 tl arası değişmektedir. Ve genel olarak 10 ile 20 ml  arasında şişelerde satılmaktadır. 

Çay ağacının faydaları olduğu gibi zararları da vardır. Çay ağacının zararları nelerdir?

  • Eğer bu yağ içilirse kişinin zehirlenmesine neden olur. Bu yüzden içilmemelidir. 
  • Eğer herhangi bir şeye alerjiniz varsa kullanmadan önce çok ufak bir damla ile deneyiniz veya kullanmayınız. 
  • İshal görülebilir, kusma belirtisi olabilir, ciltte kızarıklık gibi durumlarda hemen kullanmayı bırakınız. 
Not: Bu bilgiler tedavi etme amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sağlık ile ilgili herhangi bir sorununuzda hemen bir doktora görünmelisiniz. 


Bir önceki şifalı bitkiler ile ilgili konumuzda "Portakal Yağı Nedir? Faydaları Neler?" portakal yağı hakkında geniş ve detaylı bilgilere yere verdik dilerseniz konumuza giderek yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. çay ağacının kokusunu duymuştum ferahlatıyor diye biliyorum mucizevi bir bitkiymiş ayrıca

    YanıtlaSil
  2. Caybagacinin kokusu hakkinda guzel yorumlar aldjm. Gorup denemek lazim. Ancak ne tur faydalari vardir oncelkle bir bilene sormali

    YanıtlaSil
  3. Son yıllar adını birçok yerde gördüm ama hiç bilgim yoktu. Sanırım Hint defnesi olarakta geçiyor.

    YanıtlaSil
  4. karın ağrılarım için zaman zman çay agacı kullanıyorum ve gerçekten oldukça iyi geliyor. plesebo etkisi falan yok.

    YanıtlaSil
  5. geceleri çok rahat bir uyku uyunmasına etkisi çok büyük oodamızın bir köşesinde esansı hep durur..

    YanıtlaSil
  6. özellikle virüslerden korumasıyla ön plana cıkan bir bitki ağrılarada çok iyi geliyor bizzat denenmişştir.

    YanıtlaSil
  7. muhteşem bir şey adeta. çok sağlıklı herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.