-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » instagram - videoların otomatik oynatma özelliğini kapatma işlemi

ads
ads

İnstagram otomatik video oynatma engelleme nasıl yapılır?


İnstagram resim ve video paylaşım uygulaması olarak zamanımızın en büyük platformları arasına girmeyi başardı. Yeni yeni özellikleri ile de ilerlemeye devam etmektedir. Birçok kişinin bildiği ancak bilmeyenlerinde olduğu, instagram otomatik video oynatma özelliğinin nasıl kapatılacağı konusunda bilgi sahibi olmayanlar var. Bu sebeple bu konumuzda otomatik video oynatma özelliği nasıl kapatılır? Adım adım sizlere anlatacağız.


instagram - videoların otomatik oynatma özelliğini kapatma işlemi


Otomatik video oynatma özelliği açık olduğu zaman karşımıza çıkan sorunlar genelde İnternet ile ilgili oluyor. İnternet kotası daha çabuk bitiyor ve bu yüzden ek ücret ödemek zorunda kalmak zorunda olabiliyoruz. Bu sebeple video otomatik özelliğinin kapalı olması bu soruna çözüm olacaktır. Bilindiği gibi genel olarak kotadan en çok harcayanlar arasında videolar yer almaktadır. 


İnstagram otomatik oynatma özelliği nasıl kapatılır?

Aşağıdaki adımları takip ediniz.

Instagram profil ayarı > Hücresel veri kullanımı > Dahaz Az Veri Kullan kısmından devam ederek butonu aktif ediniz. Bu şekilde otomatik olarak videolar iptal edilmiş olacaktır. Ve bu videoların tekraren oynamasını iptal etmiş olacaksınız. Yapılan bu ayarın neticesinde işe artık  hücresel veri kullanımı öncekinden daha az olacağı için video ve resimlerin ne yazık ki  görünmesi ve yüklenmesi biraz  yavaş olacaktır. Bu sebeple takip ettiğiniz kişilere ait video yahut fotoğraf beğenme yapmanız dahilinde veya takip ettiğiniz takdirde de olumsuz şekilde sizi etkileyebilir.

Eğer instagram otomatik video oynatma işlemi bu yavaşlama nedeni ile sizi rahatsız ederse pasif hale getirerek tekrardan aktif edebilirsiniz. Instagram’da otomatik video oynatmayı kapatma işlemi başka bir şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyiniz.

Profil
Ayarlar
Video
Wi-Fi ayarını seçin.

Bu şekilde daha iyi bir İnternet kullanıma sahip olup kotanızın çabuk bitmesinin önüne geçmiş olursunuz. Bu ayarlar zaman zaman da değişmektedir. Ancak genel olarak çok fark olmamaktadır. 

Bir önceki Instagram içerikli konumuzda yepyeni özellik olan "instagram görüntülü arama nasıl yapılır?" konumuzu işledik. Ve instagram ile görüntülü konuşmanın nasıl yapılacağına dair öz bilgiler verdik. Dilerseniz ilgili bağlantıdan yazımıza ulaşabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.