-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » 1 Aylık Yeni Sitenin Hiti Ne Kadar Olur?

ads
ads

Yeni açılmış bir sitenin hiti ortalama ne kadar olur?

Yeni bir site açsam ne sitesi açsam diye düşünenlere


Web site işine yeni girenler için her zaman merak konusu olan konular arsasında acaba hangi siteyi açsam hit sağlarım, acaba hangi site bana para kazandırır? Yeni açılan sitenin ziyaretçi oranı ne kadar olmalı gibi sorularla kafalarını kurcalarlar. 

Bu soruların cevabı yüzlerce kez webmaster sitelerinde verilmiş birçok konu açılmış ve cevaplanmıştır. Genel olarak herkes ortak bir karar ile aynı cevapları vermişlerdir. İlk olarak bir site açacaksanız para kazanmak ilk hedefiniz olmasın. İlk hedefiniz ziyaretçi odaklı olmalı. Ve kendinizi ziyaretçinin yerine koyup ona göre fikir üretmek, özgün içerikler ile sitenizi canlandırmanız lazım. Özgünlükten kasıt başka bir yerdeki makaleyi alıp yeniden kendi fikrinizle yazmak gibi bir şeyden bahsetmiyorum. Fikir özgün olmalı, yazı özgün olmalı, başka olmalı aslında insanların aradığı ancak bulamadığı bir şey olmalı. Tabi ki bu zamanda arama motoruna ne yazarsanız yazın çıkıyor. Ancak arayıp da belirli bir konuda tam bilgi sahibi olamayan insanlar var. Bu sebeple bir süre iyice düşünüp ona göre alan adı alıp ve o yolda yürümeniz gerekmektedir. 

1 Aylık Yeni Sitenin Hiti Ne Kadar Olur?


Forum sitesi açmayı düşünüyorsanız bu iş zor bir iş kadro gerektiren bir platformdur. Ve her forum sahibi formu tutturamaz. Bunun nedeni zaten belli başlı büyük ve eski forum siteleri var bu siteler dururken kolay kolay da insanlar buralarda pek zaman geçireceğini ben düşünmüyorum. Bu yüzden forum sitesi açmaktan vazgeçin. 

Film sitesi açmak isterseniz derim ki; hiç bulaşmayın belli bir süre içinde para kazanabilirsiniz emek harcadığınız zaman ama bir zaman sonra bakmışsınız ki siteniz kapanmış. Hem de yasal bir durum değildir. Burada bir çok kişinin  hakkını yemiş oluyor ve haram para kazanmış oluyorsunuz. Bu yüzden telif hakkına giren her ne varsa bunlardan uzak durun her zaman legal olandan yana olun illegal olandan değil. 

Sözlük sitesi açmak isterseniz, google üzerinde onlarca sözlük var bunların en eskileri ve büyükleri rağbet görmektedir. Bu yüzden bu yolda da ilerlelemeniz pek mümkün değildir.

Büyük insanlar büyük düşünür ve zamanla zirveye oturur özgünlük Facebook'dur, İnstagram'dır, Whatsapp'dır, Tumblr, Twitter vb. gibi özel ve geniş kitleye hitap eden platformlardır. Bunları meydana çıkarmak zaten çok zor ve çok güçlü destek ve birçok akıla ihtiyaç vardır. Bunlar gibi herhangi bir özgün platform yapamayacağımıza göre aslında istenilirse çok farklı bir şey yapılabilir ancak bizler her zaman kolayı seçeriz belki de bu yüzden taklitten ibaret kalıyoruz.

Geriye ne kaldı en tabi ki bir blog sitesi. Haber sitesi de olabilir ama çok masraflı ve uğraş gerektiren sistemdir. İsterseniz kadronuz varsa başarı ve hit aynı zamanda para elde edebilirsiniz. Unutmayın para harcamadan para kazanamazsınız.

Biz parayı ileri ki adımlara bırakalım hatta unutalım. Bir blog sitesi açmanız sizin için en iyisi olacaktır. Dünya genelinde birçok blog sitesi vardır ve en çokda ziyaret edilenler arasında yer alanlar vardır. Önemli olan blog sitesi açıp kenara koymak değil içeriğini de iyi seçmeniz gerekmektedir. Asla kopyala yapıştır yapmayın hiçbir yere varamazsınız. Benim sizlere tavsiyem en iyi bildiğiniz konuda bir blog açın ve tek yönlü olsun mesela sadece sağlık, teknoloji, eğitim vb.  ancak hangisi konusunda karar veremiyorsanız genel bir blog açmanız ve ona göre iyi bir içerik girerek ziyaretçi kazanabilirsiniz. 

Şimdi bir domain alıp sitenizi kurdunuz ve yapmanız gerekenler adım adım takip edin. 


Yeni site açacakların dikkatine!


  • Her gün aynı saatte düzenli içerik girin ve kendiniz yazamıyorsanız makale yazan insanlardan ücretli olarak özgün makale alın.
  • Eğer zamanınız yoksa zamanla yöntemi ile makaleleri zamanlayın. Diyelim 300 makale aldınız hepsini bir ertesi güne zamanladınız ve aynı saate denk getirerek hem siz pc başında olmadan kendi otomatik ekler ve zamanla makaleleriniz okunmaya başlar. Bu daha başlangıç.
  • Sonrasında sosyal medyayı iyi kullanın yazılarınızı sosyal mecralarda paylaşın okunmasını sağlayın. 
  • Yorumların yapılması için insanlara ilgi çekici içerikler sunun.
  • Bir ay sonra backlink elde edin. Özellikle tanıtım yazısı. Ve tanıtım yazılarınızda tek link çıkışı olsun link kirliliği yapmayın. 
  • Makale eklemeye devam. Otomatik ekleniyor ve bakıyorsunuz artık yavaş yavaş ziyaretçiler gelmeye başlamış. 20 - 30 - 50 - 200 ve artık amacınıza yaklaşıyorsunuz ancak kısa süre içinde olacak işler değil.
  • Sabredin ve zamana bırakın zamanla sitenizde kopya içerik barındırmadıysanız ve hep özgün makaleler ile donattıysanız google sizi üst sıralara zaten taşıyacaktır.
  • Belli bir süre sonra bıkkınlık ve geri çekilme arzusu gelebilir. Kafanızdan bunu atın rutin olarak devam edin. Hiçbir şey sizi yıldırmasın azim edin. 
  • Artık emeklerinizden para kazanmanın zamanı geldi eğer hitiniz  2 veya daha üstü seviyede ise çok para kazandıran yazılar yazdıysanız google adsense reklamlarına başvurun. Sitenize ekleyin zamanla size iyi para kazandıracaktır. 
  • Genel olarak  300 kelime arası yazı ideal derler ama ben daha uzun olmasını tavsiye ederim. Artık google uzun yazıları seviyor ancak ziyaretçi gözüyle bakarsanız uzun yazıları ziyaretçi sevmez fakat çok ilgi çeken bir konu ise sonuna kadar okunur.
  • Ziyaretçiyi sitede tutmak için videolar koyabilirsiniz.
  • Önemli olanların arasında ziyaretçinin sitede geçirdiği zamandır. Sadece girip çıkması size bir şey kazandırmaz.
  • Taklitten uzak durun. Orjinal olmaya bakın. 
  • Yazılarınızın arasına paragraf ve ara başlıklar koyun. Düz metin şeklinde yazmanız tavsiye edilmez. 
  • Görsellerle yazınızı güzelleştirin ve destekleyin. 
Şimdilik diyeceklerim site açma konusunda ki fikirlerim bunlar. 

Gelelim asıl konumuza.......

Yeni bir sitenin ziyaretçisi kaç olur?

Bunun cevabı genel olarak içeriğe bağlıdır. Google özellikle yeni sitelere zaman verir ve  eklediğiniz yazılar eski sitelerden üste çıkabilir bu sizi yanıltmasın google sizi deniyor ve devamı gelecek mi diye. Aynı süratle devam ederseniz herhangi bir sorun olmaz belki ara ara dalgalanmalar olabilir. Bu yüzden yeni bir sitenin ortalama ziyaretçisi makalelere göre değişkenlik gösterir. Öyle bir yazı yazarsınız ki google'da ilk yazan siz olduğunuz ve insanlarında aradığı bir şey olursa en üstte çıkacağınız için belkide  5 - 10 bin ziyaretçi bu yazıya gelebilir. Zamanla da gerileyebilir. Yani kısacası her şey sizin elinizde. 

Bir önceki webmaster seo içerikli yazımızda "Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı" Google adsense yerleşiminin de bir kuralı vardır. Ve bu kurallara uyulduğu sürece daha fazla gelir etmeye başlarsınız. Bu konu ile ilgili geniş bilgi içeren makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. 1 aylık yeni bir sitenin hiti ne kadar olur sorusunun cevabı bence siteye göre değişir. Kimi site varki 1 ayda 1000K alır kimi site ise 10.000 K ait alır

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.