-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Bilgisayar Geç Kapanıyor?

ads
ads

Bilgisayar Neden Geç Kapanır?


Bilgisayarların neden geç kapandığına dair geniş bilgiye bu konumuzda yer vereceğiz. Bilgisayar neden geç kapanır, bilgisayarın geç kapanma sorunu ve nedenleri nelerdir?

Bir süre bilgisayar başında oturup oyun oynayıp veya internet sitelerinde gezdikten sonra kapatmaya  çalıştığınızda bazen bir süre beklemek zorunda kalırsınız ve bu da geç kapanma sorunu olarak karşımıza çıkar. 


Bilgisayar Geç Kapanıyor?


Kullanmakta olduğunuz işletim sistemi  win 7, win 8, win 10 olabilir. Bunların hepsi aynı nedene bağlı olarak geç kapanma sorunu yapabilir.


Bilgisayar geç kapanma sorunu


Normal olarak başlat düğmesini kullanarak kapat butonu ile kapatmaya çalıştığınızda bilgisayarınız kendini beklemeye alarak kapanma sorunu yaşadığı zaman güç düğmesine basılı tutarak bu işlemi hızlandırıyor olabilirsiniz. Bu işlem her zaman için  doğru olmayabilir Doğru olanı doğru biçimde yapmak gerekir. İşte bilgisayarın geç kapanma nedenleri arasında yer alanlar aşağıda. 


  • Başlıca nedenler arasında siz farkında olmadan arka planda halen çalışan programların olmasıdır. Bu çalışan programları bilgisayar zaman içerisinde tamamen kapatır. Bundan dolayıda pc kapanırken bekleme sorunu yaşarsınız. Daha önceden bu programları sonlandırmadıysanız bilgisayarınız haliyle geç kapanacaktır.
  • Bazı antivrüs propgramları da bilgisayarın geç kapanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle deneme yanılma yöntemi ile bilgisayarınız için en uygun olan bir virüs programı kullanmanızı öneririz.
  • Harddisk sorununda da kaynaklı geç kapanma yaşayabilirsiniz. Bu genel bir ihtimaldir. Diski birleştirerek  program dosyalarını bir araya getirme işlemi bilgisayarınızın daha hızlı kapanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Gereksiz arka planda çalışan servisler yer almaktadır. Bu nedenle bilgisayarınız hızlı kapanmayacaktır. Bunun için bu servisleri bir an önce sonlandırmanız tavsiye edilir. 
  • Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise bu sorunu yaşıyorsanız yeni bir güncelleme ile bu sorunu çözebilirsiniz. Zaten şuan en çok kullanılan sistemlerden biridir.
  • Bilgisayarınız için sistem onarıcı yazılımlar kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızı hızlandırmak için bu yazılımlar mevcuttur. Geç kapanma sorunu bazen donanımsal bazende yazılımsal nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. 

Bilgisayar Geç Kapanmasının Çözümü


Sorunu çözmek için ilk yapmanız gereken win+r tuşlarına aynı anda başınız ve çalıştır penceresi açılacak. Açılan pencereye "regedit.exe" komutunu yazınız.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control dizinini takip ederek, WaitToKillServiceTimeout anahtar sayısını ortalama yarı yarıya indirmeniz yeterli olacaktır. Bu değer sistemden sisteme değişkenlik gösterebilir.  

Bu işlemlerin yanı sıra   CCleaner gibi  programları kullanarak bilgisayarınızı hızlandırabilir ve temizleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun varsa bu  programlar sayesinde daha bilgisayarınız daha hızlı kapanacaktır. 

Google aramaları:

bilgisayar geç kapanıyor windows 10

bilgisayar geç kapanıyor windows 8

bilgisayar geç kapanıyor xp

bilgisayar geç açılıyor geç kapanıyor

windows 10 geç açılıyor geç kapanıyor

windows 10 geç açılıp kapanıyor

w10 geç kapanıyor

bilgisayar kapanması uzun sürüyor

Bir önceki yazımızda "Metrekare Klavye Kısayolu ( M² ) Nasıl Yapılır?" metrekare klavyede kısa yol ile nasıl yapılmaktadır. detaylı şekilde bir kaç tuş aracılığı ile yapabileceğiniz birçok kişinin bilmediği ve bilinmesi gereken konulardan bir tanesidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Pc niş geç kapanması ve geç açılması en sinir bozucu durumlardan biri. Buna şu teknolojide çözüm bulmamalarıda garip.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.