-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Piezo Burun Estetiği

ads
ads
Türkiye’nin ileri gelen cerrahlarından Doçent Doktor Ozan Seymen, burun ameliyatı olmak isteyen kişilerin en çok korktuğu ve en çok şikayet ettiği konulardan biri olan ameliyat sonrasında burun ve çevresinde oluşabilecek, oluşan şişlikler ve morluklar yüzünden ameliyat olmaktan vazgeçen hastaların bu sorunlarına Piezo burun estetiği ameliyatı ile cevap veriyor.  Peki nedir bu Piezo burun estetiği ameliyatı teknolojisi?

Piezo burun estetiği ameliyatı teknolojisi bu alanda teknolojinin sunduğu bir son jesttir.  Piezo cerrahi yöntemi, 1980’li yılların başında İtalyan cerrahlar tarafından gerçekleştirilen bir yöntemdir.  Piezo cerrahisinin asıl sihri, asıl temelinde yatan yöntem şekillendirilmek istenen kemiklerin 3 (üç) boyutlu ses dalgaları ile ve burun kemiği üzerinde yapmış olduğu titreşimlerle kemiğin kesilmesi ve şekillenmesini sağlamaktadır.

Piezo Burun Estetiği


Piezo burun estetiğinde kullanılan bu yöntem, dünya üzerinde genellikle beyin cerrahları, el cerrahları, çene cerrahları tarafından kullanılıyor. Bu cihaz her klinikte bulunup her doktorun uyguladığı/ uygulayabileceği bir yöntem olmamakla birlikte sayılı kliniklerde mevcuttur.  

Burun estetiği ameliyatları sıklıkla kullanılan bir makina ulan osteotom adı verilen aletler ile yapılmaktadır. Bu yöntem ile gerçekleştirilen ameliyat sonrasında karşılaşılan genel sorun şişlikler, morluklar yer almaktadır. Piezo burun estetiği yönteminde bu şikayet edilen problemlere neredeyse hiç rastlanmamaktadır. Piezo burun estetiği ameliyatında bu sorunlara rastlanmamasının nedeni, bu ameliyatta kullanılan  ileri teknoloji cihazın doku seçme özelliğinin bulunmasıdır.

Ayrıca Piezo burun estetiği ameliyatı sırasında kesme işlemi sadece kemiğe uygulandığı için, kanama da minimum seviyede olmaktadır, hatta yok denecek kadar azdır. Piezo burun estetiği ameliyatının bir diğer olumlu yanı ise, burun ameliyatının % 99.9 başarılı olmasıdır.  Burun estetiği ameliyatlarının tek seferde doğru olarak gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Bu konu hastaların en çok takıldığı noktalardan biridir. Piezo burun estetiği ameliyatı hastaların bu isteğini karşılayabilecek düzeyde bir ameliyattır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.