-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Android Cihazlarınızla Sitelere Gizli Modda Nasıl Göz Atarsınız?

ads
ads

Online güvenlik konusu, dijital çağda gün geçtikçe çok daha önemli bir hale geliyor. Dijital görünürlüğünüzü mümkün olduğunca en aza indirmek için kullanabileceğiniz birçok hile ve teknik vardır. Bu hilelerden biri de gizli modda kalmaktır. Gizli modda kalmanız, özel internet dolaşımının etkinleştirildiği anlamına gelir. Gizli mod, Chrome web tarayıcısında kullanılabilir ve ziyaret ettiğiniz sitelerin başkaları tarafından bilinmesini istemediğiniz durumlarda kullanabileceğiniz mükemmel bir servistir. Gizli modda olduğunuz zamanlarda, ziyaret ettiğiniz siteler cihazınıza veya tarayıcınıza hiçbir şekilde kaydedilmez. Buna ek olarak, Chrome bunları Google hesabınızla da senkronize etmeyecektir.

Gizli Mod'da Nasıl Gezilir?

Android'de Gizli Moda geçmek, çoğu insanın düşündüğünden çok daha kolay. Gizli Mod'da gezinmek için Chrome'u açmanız ve “overflow” tuşuna basmanız yeterlidir. Overflow tuşu, genellikle sağ üstte, ekranınızda 3 dikey nokta ile temsil edilecektir. Daha sonra “Yeni Gizli Pencere” yi seçin ve koyu gri bir ekranla yeni bir pencere açıldığından emin olun. Artık gizli modda olacaksınız. Bir bilgisayar veya bir Android cihazı kullanıyor olsanız da işlem aynı şekilde ilerleyecektir. Gizli modu kullanmak için, herhangi bir cihazdaki Chrome web tarayıcısına girmeniz gerekmektedir. “Chrome gizli mod” veya “gizli moda” eşdeğer başka tarayıcılar da vardır.

Android Cihazlarınızla Sitelere Gizli Modda Nasıl Göz Atarsınız?


Gizli moddaki sekmeleri yönetmek, normal Chrome'daki veya normal tarayıcılardaki sekmeleri yönetmekten biraz daha farklıdır. Sekmeleri ve uygulamaları birleştirmeyi seçip seçmeyeceğiniz, nasıl görüntüleneceğini etkileyecektir. Gizli sekme kalıcı olarak açık kalır, bu yüzden sekmeler işiniz bittiğinde kapalı olmalıdır. Aksi halde, birileri bilgisayarınızda neye baktığınızı görebilir, bu da ilk etapta gizli modda olma amacını tamamen ortadan kaldıracaktır. Ayrıca tüm gizli sekmeleri kapatabileceğiniz bir simge olduğunu bilmekte ve unutmamakta fayda far. Gizli mod, online alışveriş ve güvenli online alışveriş için de yararlı olabilir.

VPN'lerin Faydaları

Tüm gizli mod kullanımlarının, ziyaret ettiğiniz sitelerin bilgisayarınız tarafından kaydetmesini durdurduğunu unutmayın. Fakat bu, kendi başına güvenli bir internet uygulaması gibi bir şey değildir. En iyi internet güvenliği için, bir Sanal Özel Ağ (VPN) kullanmanız gerekecektir. Çünkü VPN’ler tüm site bağlantılarınızı şifreleyecektir, bu nedenle nerede olduğunuzu, hangi sitelere girdiğinizi kimse bilemeyecektir. Ayrıca, IP adresinizi seçtiğiniz bir ülkeye de ayarlayabilirsiniz.

Gizli mod, yalnızca ziyaret ettiğiniz siteleri bilgisayarınızda özelleştirir. İnternet servis sağlayıcınız ise büyük ihtimalle, hacker'lar ve diğer ajanslar gibi ziyaret ettiğiniz sitelerin kaydını tutacaktır. Android için doğru VPN'yi seçme noktasında, istemci günlüklerini tutmayan ve tercihen ABD dışında çalışan bir VPN seçtiğinizden emin olun.

Gizli mod çok kullanışlı olabilir, ancak tam internet güvenliği için dört dörtlük bir teknoloji değildir. Daha iyi bir seçenek olabilecek ve Android ile uyumlu olan çok sayıda yüksek kaliteli VPN var. Ek olarak, Chrome’dan daha fazla gizlilik özelliklerine sahip olan Tor veya Mozilla gibi bir tarayıcıyı da kullanabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.