-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Solucandeliği Nedir? Ne Anlama Gelir?

ads
ads

Solucandeliği Ne Demek? Solucandeliği Ne Anlama Gelir?


Albert Einstein ve Nathan Rosen tarafından ileri sürülmüştür. Solucandeliği aslen  uzayzamanın temelinde  uzay ve zaman içinde  bir kestirme yol  olan kuramsal topolojik bir vasf olarak nitelendirilmektedir.

Bildiğiniz  gibi kara delikler ve beyaz delikler vardır.  Bunlar arasında oluşan bağlantıya ise solucandeliği denilmektedir. Bir solucandeliğinin bir boğaza bağlı en az iki ağzı bulunmaktadır.  Yani  solucandeliği geçilebilir ise madde solucandeliğinde bir ağızdan diğerine boğazdan geçerek ulaşabilir.

Solucandeliği  Nedir? Ne Anlama Gelir?


Buna örnek olarak ise,  bir solucan portakalın üstünde  gezinti yapmaktaysa portakalın  tüm yüzeyini dolaşmak yerine kestirme yoldan yani içinden geçmiş demektir.

Solucan deliğinin merkezi yani  ortası durak noktadır, ve oraya geçerken spagettileşme denilen  bir durumdan sonra takılırsınız ve yıldızların ömrünü bitirmesini bile  10 saniye içinde görebilirsiniz. Oradan çıkmak için ışıktan hızlı yani düşünce dalgaları hızında olmalısınız. Çıkamazsanız karadelik yok olurken enerji veya gaz kütlesine dönüşürsünüz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Benim de ilgimi çeken bir konu. Interstaller filminden sonra ilgilenmeye başlamıştım.

    YanıtlaSil
  2. Tunay Kalaoğlu29 Haziran 2018 15:55

    Solucan deliğinin sırf Albert Einstein tarafından öne sürüldüğünü sanıyordum ama makalenenizi okuduğum zaman Albert Einstein ve Nathan Rosen tarafından öne sürüldüğü ve astronomi alanında önemli gizemlerden biri olan solucan deliğini sizin sayenizde temel bir bilgiye erişmiş oldum teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Çoğu uzay filmlerinde gördüğümüz gerçekten ilginç bir yapıya sahip ve hala gizemini koruduğunu düşünüyorum.Uzayı tamamen keşfetmemiz bugünün teknolojisi ile çok zor duruyor.

    YanıtlaSil
  4. uzun zamandır araştırdığım bir konuydu temel giriş bilgileri verilmiş burada

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.