-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Nasıl İş Bulabilirim

ads
ads
Gerçekten çalışmak için iş bulmayı istiyor ise kişi her şeyden önce kendi öz geçmişine bir göz atıp güncelliğini sağlamalıdır. Çünkü kişinin öz geçmişi işveren kuruma kişinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğu ve nasıl bir yapabileceği hakkında bilgi veren en önemli kaynaktır. Bu yüzden kişi özgeçmişini hazırlarken dürüst olup kendini olduğu gibi tam anlamıyla anlatmalıdır. Öz geçmişinde kişi daha önce yaptığı eylemleri aktif cümlelerle aktarmalıdır. Kişinin öz geçmişini yazarken yazının içeri kadar biçimi de önemlidir. Çünkü kişinin geçmişini inceleyen kişi okuduğunu rahatlıkla anlayıp kişiyi doğru tanırsa aklında daha olumlu düşünceler uyanır.

İş başvurusu ve tavsiyelerim

Eğer başvuru yapmak için gittiğiniz işi kesinlikle istiyorsanız karşı tarafı ikna etmeniz gerekiyor. Karşı taraftan öyle bir izlenim bırakmalısınız ki karşınızdaki kişi bu işi gerçekten bu yapabilir demeli. Hatta ben bu işi o kadar çok yapmak istiyorum ki gönüllü olarak ta bir süre görev yapabilir demeniz ve bu işe gönüllü olmanız karşı tarafın sizin işi ne kadar istediğinizi görmesine yardımcı olacaktır.

Öncelikle mesleğinizi iyi tercih etmeniz gerekiyor. Piyasada bu anlamda iş yapan iyi para veren bir çok meslek bulunmaktadır. Mesela yazılım mühendisliği iş bulma konusunda sıkıntı yaşatmayacak mesleklerin başında gelmektedir. İşi iyi bilen profesyonelce çalışan bir personel en az 6 - 7 bin TL maaş almaktadır. Yeter ki piyasa şartları iyi bilin. Piyasada aranan eleman olmak için alanınıza profesyonel olma yoluna gitmelisiniz.

Sadece yazılım alanında değil, mesela ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerin başında inşaat gelmektedir. Bu alanda kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor. Tekniker ya da mühendis hiç fark etmeden işinin uzmanı olmanız gerekiyor. Sizin maaşı 2. planda olması lazım. İşi bildikten sonra zaten maaş otomatik olarak yükselecektir. Özel sektörün şöyle bir olumsuz yanını da söylemeden geçemeyeceğim. Ne kadar çok işi bilirseniz bilin bazı firmalar emeğinizin tam karşılığı vermeyebilir. Bunun için canınızı sıkmadan işin tam anlamıyla ince noktasına kadar öğrenmeniz gerekiyor. Tam öğrendikten sonra istediğiniz yerde kolayca iş bulabilirsiniz. Üstelik biraz sermayeniz varsa kendi işinizi bile kurabilirsiniz. Bu yazı derlerken, https://www.muhendisimaaslari.com sitesini kaynak göstermeden geçemeyeceğim. Kalın sağlıcakla !

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.