-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Seboreik Dermatit Nedir, Nasıl Önlenir?

ads
ads

Kepek probleminin daha yoğun yaşanılması şekline seboreik dermatit denir. Nasıl önlenir ve ne yapılmalıdır ile ilgili bilgi için hemen tıklayın!

Kepeklenmelerin görülmesinin ardından ciltte kızarıklık ve kaşıntı sorunları hızla ortaya çıkmaya başlar. Saçlı deride kabuklanmalar yer alır. Seboreik dermatit nedenlerine bakıldığında aslında tam olarak bu durumun neden kaynaklandığı üzerinde kesin bir bulgu yoktur. Ancak en yakın nedenler şu şekilde açıklanır: yorgunluk, depresyon, stres altında kalma, androjenler, mikroanjiopatik olması muhetemel vasküler bozukluklar,  atmosferden kaynaklanan basınç değişiklikleri, beslenme şekilleri, yiyeceklerden kaynaklanan alerjenik durumlar, Malassezia furfuru, otoimmunite, alınan ilaçlar, klimakterik değişiklikler, piridoksin, riboflavin ve biotin eksiklikleri.

Seboreik Dermatit Nasıl Oluşur?

Malessezia mantarı bu sorunun en temel nedeni olarak görülür. Mantarın saçlı deride aşırı çoğalmasıdır. Kafa derisi içerisindeki doğal yağlarla beslenen mantar saçlı deride çoğalarak deride kızarıklık ve tahrişlere sebebiyet verir. Bu mantarın çoğaldığı saçlı deride hassas bir yapıya sahip olur. Saç dökülmesi problemi bu esnada ortaya çıkmaya başlar. Bazı olaylar seboreik dermatit problemi üzerinde artırıcı etkiye sahiptir. Bunlar: havada nem oranında yaşanılan değişiklikler, şiddetli kaşıntılar, duygusal olarak ortaya çıkan stres ve bedende görülen yine stres hali. Erişkinlerde saçlı deride, saç çizgisinde, kaşların aralarında, kulaklarda ve göğüs dekoltesinde bu rahatsızlığın belirtilerine sıklıkla rastlanılır. Bebeklerde konak şeklinde görülür. Bebeklerde karakteristik özelliği saçlı deride görülmesi ancak saç dökülmesine neden olmamasıdır. Ancak yetişkinlerde saç dökülmesi de beraberinde gelir.

Seboreik Dermatit Belirtileri Nelerdir?

Ciltte ilk olarak kızarıklık şeklinde ortaya çıkan seboreik dermatit belirtileri cilde yağlı ve pullu bir görünüm veren bir cilt hastalığıdır. Cilt üzerinde büyük bir alanda görülen kızıl plaklar, ciltte görülen yağlılık ve yapışkan his, kabuklanmaların oluşması. Kabuklanmalar beyaz beyaz ve pul pul olabilen veya sarımsı ve yağlı kepeklenme formunda görülebilen belirtilerdendir. Kaşıntılar sık sık rahatsızlık verebilir. Eğer iltihaplanmalar meydana gelmişse kaşıntıların bazı zamanlarda alevlendiği hissine rastlanılabilir. Saçların ve kılların dökülmesi yetişkinlerde kaçınılmaz olabilir.

Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Seboreik dermatit ile karşı karşı kalınmış ise kalite yönünden şampuan kullanımına olanak verilmelidir. Normal şartlarda kozmetik şampuan kullanımı bu rahatsızlık için pek önerilmez iken doğru dermokozmetik şampuanlar ile yoğun kepek problemi kontrol altına alınır. Saç bakımı ile de tamamlayıcı uygulamalar yapılarak saçlı derinin yumuşaması ve yatışması sağlanabilir. Bioxcin Genesis serisi ile bahsi geçen seboreik dermatit sorununa çözüm sunuluyor. Hassas ciltler için özel olarak formüle edilen şampuan ile hem saç ve saç derisi temizleniyor hem de tahriş olan cilt zarar görmeden yatışıyor. Alternatif yöntemler arasında şampuan  dışında da saç bakımı için önem taşıyan elma sirkesi cildin yatışmasına olanak sunuyor. Tahriş olan cildi rahatlatıcı etkisi ile dikkat çekiyor.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.