-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » İzmir Bilişim Suçları Avukatı Ücretleri

ads
ads
Günümüzde gelişen teknoloji artık hayatımızın içinde yer almaktadır. Ancak gelişen bilgisayar ve iletişim teknolojisi ile birlikte bilişim suçlarında da artış yaşanmıştır. Bu bilişim suçları daha yeni olduğundan gerekli yasa ve düzenlemeler tamamlanmış değildir. Bilişim suçları, özel bir uzmanlık alanı gerektirir. Çünkü yeterli bilgi olsa bile uygulayıcıların eksik bilgiye sahip olma olasılığı yüksektir. Bilişim suçları, maddi ve manevi sonuçlar doğurur. Bilişim suçları mağdurları, genellikle ekonomi ve finans sektöründen kişiler ile bilinçsiz kullanıcılar olmaktadır.

İzmir Bilişim Suçları Avukatı Ücretleri


Basit suçlar hariç, ekonomik kayıpların büyük olmasından dolayı çoğu bilişim suçu polise bildirilmez. Birçok mağdur, takip etmesi gereken hukuk yollarını bilmez ve zarar eden mağdurlar büyük kurum ile işletmeler ise, itibar kaybetme endişesi yüzünden bilişim suçunu gizlemeyi tercih edebilirler. Bu sebeplerden ötürü bilişim suçları avukatları büyük önem taşımaktadır. İzmir bilişim suçları avukatı ücretleri duruma göre farklı olmaktadır. Öncelikle tarafı olunan dosyanın suç tipini karar vermek, daha sonra yapılması gereken teknik ve hukuki yolları kararlaştırmak gerekir. Bilişim suçları avukatları ücretleri, olayın meydana geliş biçimine, zamanına, suçlunun nerede olduğuna ve çizilecek yol haritasına göre değişim göstermektedir.

Bilişim Suçları Davası Nedir?

İnternet üzerinden gerçekleşen mağduriyetlerin giderilmesi için mahkemeye başvurulması ve davayı sürdürecek avukat istenmesi olayı bilişim suçları davası olarak adlandırılmaktadır. Bilişim suçlarında dolayı şikayetçi olmak isteyen insanların ilk yapması gereken, polise başvurmak olmalıdır. Yapılacak başvuru sonrası, ipucu ve delillerin toplanma kısmı başlanır. Suç delillere oluşturacak unsurlara ulaşıldığında, dosya oluşturularak savcılığa gönderilir. Savcılığın dosyayı kabul ettikten sonra dava açılmış olur.

İyi Bir Bilişim Avukatı Nasıl Olmalıdır?

Müvekkilinin hak ve hukukunu yasal yollar üzerinden takip etmeli ve bu konu hakkında gerekli çalışmaları yapmayı ilke edinmiş iyi bir bilişim avukatı olmalıdır.

Kaynak: bilişim avukatı

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.