-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Kedilerin Gözünden Dünyaya Bakış

ads
ads

Kedilerin gözlerinden dünyamızı bakmak


Kediler çok sevimli hayvanlardır. Dünyada türlü türlü canlılar vardır. Bunların her birinin dünyaya bakışı farklıdır. Bu konumuzda kediler dünyayı nasıl görüyor.

Kedilerin gözlerinin temeli aslında insan gözüne oldukça benzemektedir. Fakat bizim gördüğümüze yakın bir görüntü ile etrafındakileri görebilir ve kısmen bizim gördüğümüz gibi net görüntü değildir.

Kedilerin gözleri hakkında: genel olarak kediler bazı yerleri bulanık görürler odaklandığı nokta net ancak köşelere doğru bulanık bir görüntü ile karşılaşırlar. İnsanların her cephede 20 derecelik çevresel görüş alanı olduğunu bilmekteyiz. Kedilerde bu sayı 30 derece civarındadır. Kedilerin genel görüş alanı da bizim 180 derece alanımızdan daha geniş, 200 derece olarak bilim insanları tarafından açıklanmıştır.

Kedilerin Gözünden Dünyaya Bakış


Kediler uzak mesafeleri bizler gibi iyi göremez bu oranda kötü görürler. Bizim Kediler 6 metrede net görünüm sağlarken insanlar 30 metre kadar ileriyi net görebilir kedilere kıyasla.

kediler

Bilim adamlarının bildirdiklerine göre kediler mavi ve sarı rengi görebilmektedirler, fakat kahve rengi ve turuncu renkleri göremezler. Bundan dolayıdır ki bu görüntüler soluk olarak aksedilir.



Sonuç olarak uzak mesafeleri iyi göremezler ve yeşil manzaraları da net rengi ile göremezler.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.