-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kız Oyuncakları seçimi nasıl olmalı?

ads
ads
Bebeklerimize 2 veya 3 yaşına gelene kadar oyuncak alırken cinsiyet ayrımında bulunmuyoruz genel olarak. Ancak bu yaşlardan sonra çevrenin ve ebeveynlerin de yönlendirmesi ile kız çocukları için oyuncak tercihi farklılaşmaya başlıyor. Zeka oyunları ve eğitici oyuncaklar aynı doğrultuda devam etse de renk farklılıkları ile kız ve ayrımı yapılmaya başlıyor. Örneğin doktor seti almaya karar verdiniz, kız çocuğunuz için doğal olarak pembe renkli olan seti alıyorsunuz. Bu yıllardan beri süregelen bir alışkanlık mı yoksa bir kural mı tam belli değil aslında. Renklerin cinsiyeti olmayacağı aşikar ama nedense pembe renk kız çocukları için rezerve edilmiş gibi duruyor. Oyuncak firmaları da herhangi bir değişikliğe gitmediği için oyuncaklar bu şekilde üretiliyor.

Peki kızınız için hangi oyuncakları tercih etmelisiniz?
Kızlarınızın gelişim sürecinde öncelikle eğitici ve öğretici oyuncaklardan kesinlikle vazgeçmemelisiniz, bu eğitimi için çok önemli. Daha sonra tercih edeceğiniz oyuncaklar çocuklarınızın ilgi alanına göre değişebilir. Mesela bir oyuncak mutfak seti, oyuncak bebek, oyuncak evcilik setleri bu oyuncaklara örnek gösterilebilir. Müzikal oyuncaklar da kızlarınızın ilgisini çekebilir, oyuncak gitar, oyuncak piyano vs gibi.

Neden Oyuncak Bebekler en çok tercih edilen kız oyuncaklarıdır?
Aslında bu olaya tamamen genetik kodlama olarak bakabiliriz. Kız çocukları yapıları gereği oyun oynarken bile annelik yapmak isterler. Annelerinden gördükleri davranışları ve tavırları oyuncak bebekler üzerinde tekrar ederler. Sahiplenme, ilgi gösterme, şefkat gösterme vb. gibi ne kadar davranış varsa aynısını oyuncak bebeklere gösterirler. Bu durumu erkek çocuklarda görme olasılığınız oldukça azdır. Yine oyuncak mutfak setlerinde, oyuncak temizlik setlerinde de annelerine benzer davranışlar sergilerler. Kıssadan hisse bu davranışların sebebi hem ebevenysel yönlendirme hem de genetik uyumluluktur diyebiliriz.

Kız Oyuncakları fiyatları

Kız oyuncakları fiyatları geniş bir skalaya sahiptir. 10 TL’ye de oyuncak bulunabilecekken, 1500-2000 TL civarlarına kadar da oyuncak bulunabilmesi mümkündür. Fiyatların değişkenliği oyuncağın fonksiyonlarından tutun da üreticisine kadar birçok unsurdan etkilenmektedir.
  

Kız Oyuncakları için buraya göz atabilirsiniz


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.