-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » 21 Haziran 2019 Yaz Gündönümü Google'da doodle.....

ads
ads

Google'da  Doodle  bu  gün   21 Haziran  2019   Cuma ....

21  Haziran   Yaz gündönümü  En uzun  gün olan  gün olarak  Google'de  doodle oldu.   Yaz  gündönümü olarak bilinen en uzun gün  21  Haziran ile birlikte   fark edilir derecede    sıcaklıklarda  da artış   meydana geldi.  


Yaz Gündönümü Haziran 21  2019 konusu ile ilgili en çok kullanılmakta olan arama motoru Google tarafından doodle yapıldığını  google   arama motorunun ana sayfasına giren  herkes görmektedir.. 21 Haziran tarihinde gerçekleşen bugünde Yengeç Dönencesi güneş ışınları dik açı ile gelecek. Bu nedenle  dik gelen güneş  ışınları  havanın daha sıcak olacağı anlamına gelmekle birlikte... 

21 Haziran 2019 Yaz Gündönümü Google'da doodle.....


Herkesin merakla beklediği bu günde Ekvatorun kuzeyinde hayatını sürdüren insanlar, Bu bir tek günde en çok güneş ışığının keyfini  yaşayacaklar. Nemle birlikte  hava  ısısının  artması ile ve sıcaklığın bastıracağı 21 Haziran  2019   Cuma bugün itibarı ile dünyadaki etkileşim gözle görülür bir biçimde fark edilir olacak.

En uzun Gün Dönümü ve Merak  Ettikleriniz..


Yaz  gündönümü   güneşin en tepede olduğun zaman ve  yazın  başlangıcını işaret etmektedir.  Buna yaz gündönümü denir. Birçok insan  21   Hazrian yaz  gündönümü nedir?  sorusu ile ilgili armalar yaparak.  Birçok ziyaretçi arama motorlarından özellikle  google üzerinden   bilgi edinmektedirler..

Mevsim  ara geçişi  aynı zamanda en uzun gün olan bu gün oldukça önemlidir. Ve  bununla birlikte  sıcaklılarında   artacağı hissedilir derecede    çoğalacaktır.   En doğrusunu Allah (c.c) bilir.

21 Haziran tarihinde Yaz Gündönümü ekinoks  Google'da  Doodle..


Yaz  gündönümü  en uzun gündüz  olduğun  gibi  en kısa gecede bugündür.   Yaz Gündönümü için önemmli bir durum söz konusudur ki. bilindiği  gibi  her  yıl  21 Haziran'a denk gelmediğidir. Dört senede  bir kere  20 Hazira'a  denk gelmektedir. Bu nedenle  baz  değişiklikler  yaşanmaktadır.

En Çok Merak  Edilen    GÜNDÖNÜMLERİNİN ÖZELLİKLERİ  Neler?


Güneş, ekinokslarda doğudan doğmaktadır bununla birlikte  bu tarihe  denk gelen gün ve gece eşit olmaktadır. Kesin olmamakla birlikte kesinliğe en yakın olan ise , ekinoks anlarında   aslen gün biraz daha uzun sürmektedir, buna neden olan çünkü gündoğumu güneşin en tepesinden ufukta görünmesiyle başlayarak aynı şekilde buna dahil olan  günbatımı da güneşin tepesinin ufuk çizgisinin altında görünmesiyle bitişe  gider. Tüm bunlara ilave olarak  kırılan ışınlar güneşin görünümünü ufukta yukarı doğru  ulaşırlar. Mart ekinoksundan sonra güneşin doğduğu yer kuzeye doğru yol alır, bu ilerleme  en son  Haziran gündönümünde kuzeydeki en tepe noktasına varana kadardır..

Not: Bu video "ibrahim fırat" isimli youtube kanalından alınmıştır. "Eğer Sitemizde telif haklarının size ait olduğu ve yayınlanmasından rahatsız olduğunuz bir fragman yahut herhangi bir video varsa bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde, fragman sitemizden 3 iş günü içerisinde kaldırılacaktır." İletişime geçmek için sitemizde yer alan iletişim bölümünden direk olarak mail gönderebilir veya iletisim@ibrahimfirat.net mail adresine E - posta atabilirsiniz.




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.