-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Evren Hangi Şekildedir?

ads
ads

Evren Hangi Şekilde?


Evrenin biçimini merak ettiniz mi?



Bilim adamları bu konuda büyük çalışmalar yapmakta ve herkes gibi merak etmektedir. Uzaydan görebilme şansı olsaydı acaba evrenin şekli nasıl olduğunu tam olarak görmüş ve bilmiş olabilirdik.

Bilim insanları bu durum için çeşitli deneyler ve ölçümler yaparak bu soruya kısmende olsa cevaplar bulmaya çalışıyor. Acaba evren şekli nasıl sonsuz mu yoksa bir sonu var mı?


Evren Hangi Şekildedir?

Evrenin biçimi Hakkında kısa bilgi

Einstein’ın İzafiyet Teorisi’ne nazaran, “uzay, güçlü kütle çekimi sebebiyle  kavisli olduğunu dile getirmiştir”. Bundan dolayıdır ki  evrenin yoğunluğu, evrenin geleceği kadar şeklini de belirlediğini bildirmiştir.


kainat


Bilim insanları  evrenin “kritik yoğunluğunu” hesapladı. Kritik yoğunluk, evrenin genişleme hızını ölçmede kullanılan Hubble sabitinin karesi ile aynı orantılı olarak , hakiki  yoğunlukla  kritik yoğunluğun denkleştirilmesi, bilim insanlarının evreni anlamasını kolaylaşmaktadır.

Fakat genel olarak bakacak olursak evren sonsuz değildir ancak tahmin edilemeyecek kadar büyük bir genişliğe sahiptir.

Bir önceki asrtonomi ile ilgii konumuzda "Kainat Ne Kadar Büyük?" ile ilgili geniş bilgi verdik. Dilerseniz ilgili bağlantıdan sayfamıız zitaret edebilirsiniz.

Arama motorlarından gelen aramalar:

gözlemlenebilir evren

gözlemlenemeyen evren

evren nedir

galaksiler

samanyolu galaksisi

samanyolu hangi gökada kümesinde yer alır

galaksiler isimler

evrenin ne kadarını biliyoruz

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.