-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Sistre Nedir?

ads
ads

Sistre nedir ? Ne işe yarar ?

Ağaç parkelerin genel anlamda bakımının yapılıp yenilenmesi işlemine sistre denir. Eskiden daha çok tercih edilen ağaç parkelerin günümüzde de yeri vazgeçilmezler arasındadır. Fakat laminat parkenin icadı ile daha ekonomik olmasından dolayı tüketiciler yapay olan laminat parkeye yönelmektedirler. Oysa doğal olan ağaç parke her zaman uzun ömürlü ve sağlıklıdır. Üstelik sistre ile uzun yıllar özelliğini korur ve değerini yitirmez. Eski yıpranmış, çizilmiş, kararmış ağaç parkelerin üstüne laminat parke yaptırmaktansa sistre işlemi ile tekrar kullanmak en mantıklısıdır. Günümüz teknolojisi ile toz olmadan tüm ağaç özellikli parkeler cilalanıp yepyeni haline tekrar kavuşabilir. Masif parke, lamine, rabıta parke, ahşap merdiven, dış mekan deck parke gibi ahşaplarda tozsuz sistre cila teknolojisi kullanılarak harika zeminlere kavuşmanız mümkün. Sistre cila nedir sorusunun cevabını kısaca verdikten sonra ne işe yaradığına ve nasıl uygulandığına bakalım.

Sistre Cila Ne İşe Yarar ?

Sistre yapılarak ve cila uygulaması tamamlanarak ahşap parkelerin ilk gün ki kadar yepyeni olması estetik açısından mükemmel bir görüntü yakalanmasını sağlar. Elbette sistre ve cila sonrası büyük masraflar yapılmadan doğal ağaç parkelere kavuşulması zor değildir ama işin ehli firma ve ustalar tercih edilerek bu mümkündür. İşi bilmeyen ustalar maalesef daha kötü sonuçlara sebebiyet verir ve belki de parkeler artık kullanılamaz hal alabilir. O nedenle parkeci seçimine özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sistre Nedir?


Sistre ve cila sırasında parke aralarında oluşmuş boşluklar da parkenin kendi tozu ile macun yapılarak doldurulur. Sistre, kenar alma ve macun aşamalarından sonra cila uygulamasına geçilir. Avrupa cila ve su bazlı cilalar tercih edilebilir. Su bazlı cilaların kuruma süresi daha kısa ve kokusu yoktur. Avrupa cilalarda ise mevsimine göre kuruma süresi 8-22 saat aralığındadır.

Sistre Cila Renklendirme

Sistre ve cila aşamalarından sonra tüketicinin tercihine göre ağaç parke renklendirme işlemi yapılır. Bunun için su bazlı ahşap boyaları tercih edilir. Özellikle parke renklendirme işi uzmanlık gerektiren bir iştir ve kesinlikle profesyonel tozsuz sistre cila ustası tarafından uygulanmalıdır.
Parkelerin cila aşaması ve renklendirmesi bittikten sonra 48 saat süre ile zemine basılmaması da önemlidir.

Ladiksan Parke


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.